No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V šiestich obciach Banskobystrického kraja starostu nezvolili

29. novembra 2010 |  | 

Na otázku, kto bude novým starostom, nepriniesli sobotné komunálne voľby odpoveď v šiestich obciach Banskobystrického kraja a voľby starostu si tam budú musieť zopakovať. Ide o menšie obce - Harmanec, Braväcovo, Dolná Lehota, Ľuboriečka, Podzámčok a Hubovo a vo všetkých prípadoch je dôvodom, že dvaja najúspešnejší z kandidátov na starostu dostali rovnaký počet hlasov.

V Harmanci v okrese Banská Bystrica mali voliči na výber ôsmich kandidátov. Najúspešnejšími z nich boli Henrieta Ivanová (nezávislá) a Helena Vajsová (Smer-SD), ktoré dostali zhodne po 159 hlasov.

V Braväcove v okrese Brezno získali Jaroslav Pôbiš (nezávislý) aj Peter Baliak (SDKÚ-DS) po 135 hlasov, čo bolo najviac spomedzi šiestich kandidátov.

V Dolnej Lehote v okrese Brezno boli so ziskom po 114 hlasov najúspešnejšími spomedzi štyroch kandidátov Viera Hudíková (Smer-SD) a Ivan Šteller (SDKÚ-DS - SaS).

Štyroch kandidátov mali aj v Ľuboriečke v okrese Veľký Krtíš. Spomedzi nich získali najviac - po 29 hlasov Ján Žilka (SDKÚ-DS) a Adriana Kovaľová (Smer-SD).

V Podzámčoku v okrese Zvolen rozdelili voliči svoju podporu rovnomerne medzi oboch tamojších kandidátov na starostu. Radoslav Hudák (nezávislý) aj Martin Babiak (ĽS-HZDS - Smer) dostali po 131 hlasov.

V Hubove v okrese Rimavská Sobota mali troch kandidátov, pričom Tibor Pásztor (Most-Híd) a Mikuláš Szüč (SMK) dostali po 32 hlasov.

Zdroj: BANSKÁ BYSTRICA 29. novembra (SITA)


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross