No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Najviac poslaneckých hlasov v Tisovci a Hnúšti získali ženy

6. decembra 2010 |  | | | | |

Najviac hlasov spomedzi poslancov mestského zastupiteľstva v Hnúšti a Tisovci získali ženy. V Hnúšti Danka Kiráľová (NEKA) 609, v Tisovci Marta Svobodová (SMER-SD a KSS) 710. Obidve poslankyne boli v mestskom parlamente aj v predchádzajúcom období. V novembrových komunálnych voľbách si Tisovčania okrem primátora Petra Mináča zvolili aj jedenástich poslancov mestského zastupiteľstva. Z uplynulého funkčného obdobia občania dali opätovnú dôveru siedmim pôvodným poslancom. Najviac hlasov medzi obyvateľmi dostala Marta Svobodová (SMER-SD a KSS) 710. V kresle poslanca naďalej ostal aj Róbert Buchta (SMER-SD a KSS)  477, Dušan Kojnok (NEKA) 428, Marcel Lopušný, (SMER-SD a KSS)  412, Milan Šlajfer (SMER-SD a KSS) 392, Mário Keleti (SMER-SD a KSS) 378 a Jaroslav Lacko (NEKA)  105.

Trinásťčlenný poslanecký zbor v nasledujúcom období doplní Karol Kubíni (SZS) 614, Karol Hruška (SMER-SD a KSS)  414, Irena Milecová, (SMER-SD a KSS) 369 a Jaroslav Hecko (SaS) 366, ktorý kandidoval zároveň aj na primátora.

Podľa slov prednostky mestského úradu Zuzany Kederovej, primátor zvolal ustanovujúce zastupiteľstvo na piatok, 17. decembra. Tisovský primátor Peter Mináč sa chce snažiť o úspešné čerpanie financií z fondov EÚ, odštartovanie novej koncepcie rozvoja cestovného ruchu v Tisovci, rozbehnutie projektu Zubačka či dokončenie intenzifikácie čističky odpadových vôd. Okrem rekonštrukcie centra mesta a základnej školy Dr. V. Clementisa sa tisovský primátor bude usilovať aj o vytvorenie lepších podmienok pre mladých ľudí.

V Hnúšti okrem staronového primátora Michala Bagačku v mestskom parlamente ostáva šesť poslancov. Najväčšiu podporu u Hnúšťanov získala  Danka Kiráľová (NEKA) 609. V poslaneckom zbore naďalej ostáva Martin Pliešovský (NEKA) 543, Hilda Ginisová (NEKA) 483, Marta Jurčová (SMER-SD) 449, Miroslav Sihelský (NEKA) 383 a Ľubomíra Hroncová (SMER-SD) 118.

Hnúšťania dali dôveru aj siedmim novým poslancom, Miroslavovi Bračovi (SaS) 449, Romanovi Lebedovi (SMER-SD) 393,  Eve Fabovej (SMER-SD) 377, Margite Féderovej (SNS) 359, Ľubomírovi Vachovi (EDS) 357, Matúšovi Golianovi (NEKA) 145 a Jánovi Ridzoňovi (NEKA) 117.

Ako pre Rimava.sk uviedol primátor Hnúšte Michal Bagačka, presný termín ustanovujúceho zastupiteľstva zatiaľ stanovený nemajú. "Chceli by sme to však stihnúť do sviatkov. Pravdepodobne to bude 15. alebo 16. decembra," uviedol pre Rimava.sk Bagačka. Podľa jeho slov medzi hlavnými prioritami v nasledujúcom volebnom období bude pokračovanie v tvorbe nových pracovných miest, pokračovanie v rozšírení a stabilizácii priemyselného parku a získanie čo najviac finančných prostriedkov z eurofondov, napríklad na revitalizáciu školstva či na kanalizáciu v hodnote približne 2,5 mil. eur.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross