No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Verejnosť vyjde do ulíc opäť. Rimavská Sobota sa zapojí do aktivít s názvom Týždeň Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote pri pamätníku si ľudia znova pripomenú Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Od ich smrti ubehli dva roky a organizátori sa rozhodli výročie opäť oživiť spomienkou na dva vyhasnuté ľudské životy. „Len pokračujeme v tom, čo sme v roku 2018 začali,“ povedala pre Rimava.sk Miroslava Čierna z občianskej iniciatívy. „Nezabúdame a opäť vyjdeme na námestia - za Jána, za Martinu a za slušnú krajinu,“ dodala Čierna.

Rimavská Sobota sa tak v piatok, 21. februára, pripojí k mestám po celom Slovensku, ale aj v zahraničí. „ V Bruseli včera odhalili pamätník na počesť zavraždených novinárov Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny a maltskej novinárky,“ upresnila Čierna a zároveň dodala, že hlavnou myšlienkou a záujmom tejto iniciatívy ostáva naďalej vyšetrenie ich vraždy a všetkých káuz, o ktorých Ján Kuciak písal.

Spomienkové zhromaždenia “Za Jána, za Martinu a za slušnú krajinu” sú zatiaľ naplánované v 43 mestách a obciach a pridávajú sa ďalšie. Okrem Rimavskej Soboty sa k spomienke podľa organizátorov tento rok pridali aj Hnúšťa, Fiľakovo, Lučenec a Poltár.

„Vidíme, že to má význam a ľudia sa zapájajú v čoraz väčšom počte. A každým rokom sa pridáva aj viac miest na Slovensku,“ dodala Čierna na záver.

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zabili 21. februára 2018 v rodinnom dome vo Veľkej Mači. V prípade ich vraždy prebieha súd, rozsudok zatiaľ nepadol. Stretnutie v Rimavskej Sobote bolo aj pred rokom.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross