No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Tajomníci prišli zistiť požiadavky regiónu, prioritou je výstavba R2

29. mája 2012 | |  | | |

Zistiť, čo požadujú jednotlivé samosprávy v regióne od Vlády SR, dnes prišli štátni tajomníci ministerstiev aj do okresu Rimavská Sobota. Stalo sa tak týždeň pred samotným výjazdovým zasadnutím vlády, ktorá sa zíde 6. júna v Poltári. Prvoradou požiadavkou bude výstavba rýchlostnej cesty R2, okresné mesto Rimavská Sobota chce žiadať peniaze aj na opravu škôl, ciest, chodníkov aj na rekreačnú oblasť Kurinec. Kvôli zosúladeniu priorít sa dnes v guľovej sále domu kultúry stretli primátori a starostovia z okresu, ale aj podnikatelia či poľnohospodári. Ako na stretnutí uviedol štátny tajomník rezortu financií Peter Pellegrini, do regiónu vycestovali, aby čo najlepšie pripravili komplexný materiál pre rokovanie vlády, ako aj samotné návrhy uznesení. Tie by mali byť podľa jeho slov konkrétne, ľahko odkontrolovateľné verejnosťou.

Ako pre Rimava.sk Pellegrini uviedol, mestám v okrese sa budú snažiť finančne pomôcť. „Chceli by sme, aby bol ten balík väčší, ako tomu bolo predtým keď vláda prichádzala do regiónu počas našej prvej vlády, kde rozdeľovala niekde približne 50-60 mil., bývalých korún. Dnes by sme veľmi radi našli o trochu viac prostriedkov keďže ide o tri okresy (Poltár, Rimavská Sobota a Revúca, pozn. red.) aby každý okres mal aj reálnu finančnú pomoc,“ uviedol pre Rimava.sk Pellegrini. Ako doplnil, pomoc pre región Rimavskej Soboty vidí aj v nových opatreniach na podporu zamestnávania mladých ľudí do 29 rokov, ako aj dlhodobo nezamestnaných. Poznamenal, že ministerstvo hospodárstva by malo podporiť založenie stredných a malých firiem, obnovu technológií i výrobných prostriedkov. Podľa jeho slov by na tento účel malo byť pre Banskobystrický, Košický a Prešovský kraj vyčlenených až 220 mil. eur.

Štátny tajomník rezortu dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Andrej Holák prítomných ubezpečil, že výstavba R2 je prioritou vlády. Ako dodal, podľa plánu sa s výstavbou má začať približne do roka, ukončená potom musí byť do polovice roku 2015.

Výstavbu R2 považuje za prioritu aj primátor mesta Rimavská Sobota Jozef Šimko. Ako pre Rimava.sk uviedol, čo sa týka samotného mesta, prioritou sú prostriedky na rekonštrukciu základných škôl, ktoré sú v dezolátnom stave. Podľa jeho slov ide o Základnú školu na Ulici Dobšinského, dve materské školy, cesty a ulice ako aj rekreačná oblasť Kurinec. Ako zdôraznil, bude bojovať za finančné prostriedky pre Rimavskú Sobotu, aby mohli už v tomto roku začať rekonštruovať.

[su_media url="http://www.youtube.com/watch?v=KW86ORM-E2c" width="600" height="450"]

[nggallery id=721]

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross