No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vláda na návrh ministra odvolala prednostku Okresného úradu v Poltári

17. júna 2022 | |  | 
Zdroj: FB Okresný úrad Poltár

POLTÁR – Vo vedení Okresného úradu v Poltári nastala zmena. Vláda na návrh ministra vnútra Romana Mikulca odvolala 15. júna z funkcie Svetlanu Václavíkovú. Novým prednostom sa stal Ján Šimonek.

Vláda o tomto bode rokovala v stredu 15. júna. V materiáloch, ktoré sú zverejnené na oficiálnej stránke vlády, sa dôvody odvolania nespomínajú. Obrátili sme sa teda na tlačový odbor ministerstva vnútra.

Článok pokračuje pod reklamou


„Podľa ustanovenia § 2 ods. 2 zákona č. 180/2013 Z. z. o organizácii miestnej štátnej správy prednostu okresného úradu vymenúva a odvoláva vláda Slovenskej republiky na návrh ministra vnútra. V súlade s tým v stredu 15. júna 2022 bol kabinetu predložený návrh na odvolanie Svetlany Václavíkovej z funkcie prednostu a na vymenovanie Jána Šimoneka za prednostu Okresného úradu v Poltári. Vláda s návrhom vyslovila súhlas,“ uviedol tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra. Na otázku neodpovedali.

Ing. Ján Šimonek (46) pochádza z Veľkého Krtíša. Študoval na Fakulte európskych štúdií a regionálneho rozvoja Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. V rokoch 1995 až 2010 bol príslušníkom Policajného zboru SR, neskôr do roku 2017 pracoval ako živnostník v Rakúsku, kde v jeho hlavnom meste od roku 2017 zastával funkciu zástupcu riaditeľa dopravného úseku Všeobecnej nemocnice Viedeň.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross