No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vo väčšine obcí bol o voľby väčší záujem ako v mestách

2. decembra 2010 |  | 

Účasť v sobotňajších komunálnych voľbách bola v Rimavskosobotskom okrese vyššia v obciach, v mestách prišlo k volebným urnám menej voličov. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov volieb zverejnených na oficiálnej internetovej stránke Štatistického úradu SR.

Najnižšiu účasť zaznamenali v obci Gemerské Michalovce, kde svoje volebné právo využilo 25 z celkového počtu 79 oprávnených voličov. Menej ako 40 percent volilo aj v Nižnom Skálniku či na Špaňom Poli.

Naopak, najvyššia volebná účasť charakterizovala komunálne voľby v obi Janice, kde nevolili len dvaja zo 125 oprávnených.  Viac ako 90 percent voličov prišlo do volebných miestností aj v Pavlovciach, Sútore, Vieske nad Blhom a Tomášovciach. Nad 80 percentami sa volebná účasť pohybovala aj v obciach Barca, Bottovo, Budikovany, Dubno, Gemerské Dechtáre, Hostice, Chanava, Chrámec, Jestice, Lenartovce, Lenka, Orávka,  Potok, Rakytník, Riečka, Rimavské Zalužany, Rumince, Stará Bašta, Šimonovce, Štrkovec, Zacharovce, Žíp.
 
V mestách okresu bola účasť nižšia. V Hnúšti a v Rimavskej Sobote prišlo primátora a poslancov voliť takmer 39 percent voličov, v Tisovci viac ako polovica oprávnených voličov.
Volebná účasť v Rimavskosobotskom volebnom obvode (okresy Rimavská Sobota a Revúca) presiahla 57 percent.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross