No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Boli sme sa pozrieť vo volebnej centrále Jaroslava Bagačku. Verím, že Rimavská Sobota nastúpi na novú cestu spolupráce, povedal

29. októbra 2022 |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Volebné miestnosti sú zatvorené, členovia komisií počítajú hlasy. Na výsledky komunálnych volieb čakajú aj vo volebnej centrále Jaroslava Bagačku, kandidáta na post primátora Rimavskej Soboty.

"Myslím si, že súboj sa odohrá medzi pánom primátorom Šimkom a mnou. Neviem odhadnúť šance. Podarilo sa mi osloviť veľa ľudí. Myslím si, že tie hodnoty, ktoré som presadzoval, sa stali vo veľkej časti obľúbenými. Aj to je určitý úspech. Ako to dopadne, to neviem v tejto chvíli povedať," zhodnotil pre Rimava.sk Jaroslav Bagačka.

Článok pokračuje pod reklamou


Podľa jeho informácií prišlo k volebným urnám veľa mladých ľudí, čo mu dáva väčšiu šancu. "Napríklad simulované voľby na Gymnáziu Ivana Kraska dopadli v môj prospech. U mladých mám o niečo väčšie preferencie ako pán primátor. Mám však len informácie z niektorých okrskov, ťažko je z nich vychádzať. Treba tiež počítať aj so skrytými voličmi pána primátora, voličmi z mestských častí i Dúžavskej cesty," prezradil Bagačka. Podporu podľa jeho slov má aj medzi voličmi na spomínanej Dúžavskej ceste. "Mám tam bývalých žiakov zo školy a ľudia vedia, že mám pozitívny prístup k menšinám," dodal.

Ako pokračoval, zloženie mestského zastupiteľstva bude podľa neho pestré. "Netreba podceniť kandidátov okolo pána primátora. Sú to známi ľudia a majú veľkú podporu. Klub Odvážme sa zrýchliť zrejme ťažko dosiahne také počty, aké mal predtým. Alternatíva si možno polepší o jedného-dvoch poslancov," myslí si Bagačka, podľa ktorého bude potrebné takéto zastupiteľstvo stmeliť. "Ja by som možno mohol byť ten typ, ktorý by to dokázal," doplnil.

"Verím, že tak, ako bol relatívne férový priebeh kampane (s drobnými odchýlkami), bude aj po voľbách. A že Rimavská Sobota nastúpi na novú cestu spolupráce a nie osočovania a napádania," povedal na záver Jaroslav Bagačka.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross