No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rim. Sobota: Ondrej Lunter podpísal memorandum s ďalšou stranou. Podporu mu vyjadrili aj P. Juhász, A. Agócs či Z. Cziprusz

18. marca 2022 |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Dnes (18. 3.) na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote oficiálne podporila strana Aliancia – Szövetség prvého známeho kandidáta na banskobystrického župana Ondreja Luntera.

Bez politického extrému, pre rovnosť možností aj na juhu BBSK

Zástupcovia strany Aliancia dnes s Ondrejom Lunterom podpísali memorandum, v ktorom sa strana zaviazala, že ich spoločným cieľom bude víťazstvo súčasného podpredsedu BBSK a krajského poslanca Ondreja Luntera v blížiacich sa župných voľbách. Ten kandiduje ako nezávislý.

Celé memorandum si môžete pozrieť vo vyhlásení:

Článok pokračuje pod reklamou


Ďalej vyhlásili, že nebudú vytvárať volebné koalície ani inak spolupracovať s kandidátmi strán Smer – Sociálna demokracia, Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko, Republika, a inými kandidátmi – podľa slov Ondreja Luntera – politického extrému.

„Za tieto štyri roky sme dokázali veľmi dobre spolupracovať pre záujmy ľudí, ktorí žijú na južnom územní BBSK,“ povedal súčasný vicežupan Lunter na margo spolupráce so zástupcami strany Aliancia.

Podobné memorandum Lunter pred niekoľkými dňami podpísal aj so zástupcami strán SaS, KDH, Progresívne Slovensko, Spolu a Občianska konzervatívna strana. „Toto nie je posledná dohoda, budem pracovať ďalej na tom, aby sme mali čo najširšiu politickú podporu,“ doplnil Lunter, ktorý si ich podporu veľmi váži.

Do volieb ide podľa jeho slov s tým, aby veci fungovali. „Aby mohli fungovať nielen v Banskej Bystrici, na severe BBSK, ale v každom jednom kúte nášho kraja,“ dodal. Obyvatelia južných okresov sa podľa neho v minulosti právom mohli cítiť vynechaní. Spomenul ale, že počas tohto volebného obdobia zrealizovali niekoľko projektov, v rámci ktorých zapojili aj južné okresy kraja. Ako príklad uviedol rekonštrukcie ciest, investície do škôl a reformu v oblasti sociálnych služieb a starostlivosti o seniorov či projekty v oblasti cestovného ruchu.

Ako ďalej povedal Péter Csúsz zo strany Aliancia, krajská rada jednomyseľne kandidáta Luntera podporila. „Za tie štyri, resp. päť rokov, sme spoznali mladého muža, ktorý má osobné vlastnosti, ktoré sú vhodné na to, aby sme ho podporili. Jednak má nové dobré myšlienky a tieto myšlienky vie vysvetliť každému a presvedčiť každého, že je to dobrá myšlienka,“ povedal s tým, že rovnako má schopnosť nájsť širokú podporu, aby bola jeho myšlienka dotiahnutá do úspešného konca.

Článok pokračuje pod reklamou


Podľa Petra Juhásza, ktorý je šéfom poslaneckého klubu v krajskom zastupiteľstve, nás čaká hektická doba. „O to viac je cenná spolupráca, ktorá sa vytvorila medzi naším subjektom a Ondrejom Lunterom a ľuďmi, ktorí sú okolo neho. Dokázali sme presvedčiť obyvateľov bez ohľadu na to, akým jazykom hovoria, akým spôsobom a kde žijú, že to je spolupráca plodná, prospešná pre všetkých, ktorí žijú v tomto kraji,“ vyjadril sa.

Peter Juhász podľa jeho slov verí, že zanedbávanie južných okresov je minulosťou. Očakáva korektnú a čestnú spoluprácu s jasnými podmienkami, víziu pre mladých i starých ľudí. „Aby sa tu oplatilo žiť a investovať svoje kvality do nášho kraja,“ dodal.

Primátor Fiľakova Attila Agócs je podľa jeho slov tiež rád, že mohli ohlásiť podporu kandidátovi Ondrejovi Lunterovi. Na jeho mene sa ako tri platformy v rámci jednej novej maďarskej strany dohodli rýchlo. Je to podľa neho aj prejavom toho, že sa strana nestala etnickou. „Chceme robiť pre všetkých v týchto južných regiónoch, či sú to Maďari, Slováci alebo aj Rómovia,“ vyjadril sa Agócs.

Myslí si, že posledné roky ukázali, že kraj sa môže rozvíjať aj prostredníctvom eurofondov, nielen z vlastnej kasy, ako to bolo v predchádzajúcom volebnom období. „Táto snaha o spájanie všetkých tu žijúcich je veľmi vzácna, spoznali sme nadaného manažéra, lídra, pre ktorého je veľmi dôležitá transparentnosť a my ho teda zo všetkých síl budeme podporovať v tejto kampani,“ zakončil Agócs.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross