No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VOĽBY: Hlasovací lístok chcú Rimavskosoboťania poslať aj z Egypta, Ruska a USA

31. januára 2012 |  | 

V marcových predčasných parlamentných voľbách chce zo zahraničia voliť viac obyvateľov Rimavskosobotského a Revúckeho okresu, ako v riadnych voľbách v roku 2010. Podľa slov vedúceho odboru všeobecnej vnútornej správy na Obvodnom úrade v Rimavskej Sobote Zoltána Pósu zaznamenali za oba okresy 150 žiadostí. V posledných voľbách do Národnej rady SR ich bola necelá stovka, tentokrát ale prevažujú žiadosti z Revúckeho okresu. Ako vedúci odboru informoval, zo zahraničia chce voliť 35 občanov Jelšavy a 21 Revúčanov.

Za okres Rimavská Sobota evidujú 65 žiadostí o voľbu poštou. Svoje volebné právo chcú v zahraničí využiť dvaja Tisovčania a desiati Hnúšťania. V Rimavskej Sobote zaznamenali 34 žiadostí, najviac ich je z Českej republiky, Nemecka a Írska.  Záujem voliť však prejavili aj Rimavskosoboťania  v Egypte, Nórsku, Dánsku, USA aj v Rusku.

Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu, 10. marca. Ako Zoltán Pósa informoval, obvodná volebná komisia v Rimavskej Sobote má dvanásť členov. Predsedníčkou komisie je Ľubica Vadňalová (Smer-SD), podpredsedníčkou Katarína Pupalová (Národ a spravodlivosť-naša strana).

Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články
VOĽBY: Strany postavili aj kandidátov z okresu R. Sobota, najviac ich má SMK
VOĽBY: V regióne má silné zastúpenie strana Nory Mojsejovej aj Strana zelených


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross