No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VOĽBY: V regióne má silné zastúpenie strana Nory Mojsejovej aj Strana zelených

31. januára 2012 |  | |

Včera sme na Rimava.sk priniesli prehľad kandidátov jednotlivých politických strán z Rimavskosobotského okresu. Zisťovali sme tiež, na aké mená stavili strany v mestách širšieho regiónu. Kontroverzná podnikateľka Nora Mojsejová našla silné zastúpenie vo Veľkom Krtíši, z tohto mesta ide do predčasných parlamentných volieb až so 14 kandidátmi. Sedem mien, z Veľkého Krtíša a Lučenca, možno nájsť aj na kandidátke Strany zelených. Z neďalekých miest sa o hlasy voličov okrem lekárov, podnikateľov či učiteľov uchádza aj model.

Mojsejovej Strana slobodné slovo nemá zástupcov v Poltári, Lučenci ani v Revúcej, medzi  kandidátmi  z Veľkého Krtíša sú nezamestnaní, dôchodcovia, podnikatelia aj študentka. Strana zelených má štyroch kandidátov z Lučenca, troch z Veľkého Krtíša, kandidáti z regiónu začínajú pri poradovom čísle 34, Zelení na osmičku zaradili  Ladislava Ambrósa tiež  z Krtíša.

V Rimavskosobotskom okrese najviac zastúpená Strana maďarskej koalície ide do volieb aj s kandidátmi z okolitých miest mimo okresu. Učiteľ Péter Csúsz (9) z Lučenca má najvyššiu pozíciu na kandidátnej listine z regiónu. Z Veľkého Krtíša je za SMK lekár  Ladislav Balík (25), Tornaľu reprezentuje primátorka - pedagogička Anna Szögedi (30), Ján Deák (70) a  István Hunyák (86).

Most-Híd má v okrese Rimavská Sobota sedem kandidátov, medzi nimi aj ministra a podpredsedu strany, z Lučenca kandiduje lekár Ondrej Balco (30), z Tornale lekár  Tibor Pipas (49), podnikateľ Ladislav Nagy (59) a lekárnik  Zoltán Antal (94).

Podľa posledných prieskumov najsilnejší SMER-SD má v prvej stovke z regiónu len Michala Bagačku, primátora Hnúšte. Na zozname je však aj meno z Lučenca (Branislav Hámorník, 109), Veľkého Krtíša (Ľubomír Haško, 141) a Poltára ( Jozef Žilík, 137).

Na kandidátke SDKÚ-DS je z regiónu na najvyššej priečke  Tibor Maťaš (36), prednosta krajského školského úradu z Tornale, (čím Revúcky okres na kandidátke vysoko predstihol Rimavskosobotský). Lučenec má zastúpenie v osobe vedúceho prevádzky Petra Ilčíka (130).

Sloboda a Solidarita postavila do volieb z Veľkého Krtíša poslanca NR SR Kamila Krnáča (10), okrem exposlanca Jaroslava Suju (19) z Tisovca reprezentuje širší región aj  Vladimír Halaj (81) z Lučenca.

Poltár nemá na kandidátnych listinách politických strán výrazné zastúpenie.

Z Revúcej je kandidát Koltebovej  Ľudovej strany Naše Slovensko, invalidný dôchodca  Rudolf Steigauf (26), kandidát Strany Rómskej únie na Slovensku  Jozef Berky (18) aj Július Stráňaj (75) za Stranu občanov Slovenska.  Strana živnostníkov Slovenska má z Revúcej dokonca svoju "dvojku" na kandidátke, je ním samostatne hospodáriaci roľník  Martin Pribola, na 13. mieste je projektant  Milan Poprocký. Táto politická strana má jedného kandidáta aj v Lučenci, advokáta Jána Sitarčíka (9).

Svojich kandidátov v regióne má tiež strana Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Právo a spravodlivosť, Národ a spravodlivosť – naša strana, komunisti, 99% a HZDS.

Kandidátku SDĽ uzatvárajú dvaja Lučenčania, pedagogička Anežka Havašová a model  Francesco Porada.

Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu, 10. marca. O hlasy občanov sa v nich uchádza 26 politických subjektov.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross