No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kandidatúry na poslanca sa vzdali štyria, jedného odvolala strana

10. novembra 2010 |  | 

Kandidatúry na post poslanca do rimavskosobotského mestského zastupiteľstva sa zatiaľ vzdali štyria kandidáti, jedného nominanta odvolala politická strana. Rimava.sk informovala Marta Feketeová, zapisovateľka mestskej volebnej komisie.

Ako uviedla, najviac zmien na kandidátnych listinách sa týka volebného obvodu č. 5 (Tomašová - Včelinec - Dúžavská cesta - Kurinec - Dúžava - Mojín), kde z pôvodných 23 zaregistrovaných kandidátov na poslancov ostáva 19.

Svoju kandidatúru stiahol Peter Banda a Ladislav Genya (obaja Rómska iniciatíva Slovenska) ako aj  Karol Vaskői (Strana maďarskej koalície). Strana rómskej koalície odvolala svojho nominanta Gejzu Szitaiho. V piatom volebnom obvode si občania zvolia troch zástupcov.

Podľa slov Feketeovej sa kandidatúry na poslanca vzdal aj Marian Lacko (SDKÚ-DS), ktorý kandidoval vo volebnom obvode č. 3 (Sídlisko Rimava – Malohontská). Voliči si tak budú vyberať z 21 kandidátov, v mestskom zastupiteľstve budú mať štyroch poslancov.

Ako zapisovateľka  mestskej volebnej komisie uviedla, zmeny nastali až po registrácii. Mená poslancov, ktorí už nie sú kandidátmi, sa na hlasovacom lístku objavia, vo volebnej miestnosti však voliči nájdu oznam o zrušení kandidatúry.

Feketeová zároveň potvrdila, že medzi kandidátmi na primátora Rimavskej Soboty nenastali žiadne zmeny. O primátorské kreslo sa uchádzajú (v abecednom poradí) František Auxt (SMK), Peter Bartakovič (SaS, KDH, EDS), Štefan Cifruš (Most- Híd), Vojtech Kökény (SRK),  Miroslav Martiš (Smer - SD), Július Sojka (SDKÚ-DS), Jozef Šimko (nezávislý), Alexander Štefan (nezávislý), Samuel Urban (nezávislý) a Aneta Vargicová (SNS).

Ako Rimava.sk informovali zapisovateľky mestských volebných komisií v Tisovci a Hnúšti, na kandidátnych listinách tu nenastali zatiaľ žiadne zmeny. 

Zoznam 114 kandidátov na poslanca MsZ

Zoznam 10 kandidátov na primátora

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross