No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VOĽBY: Poslancom BBSK chce byť v okrese Revúca a Poltár viac ako 30 kandidátov (zoznam)

22. septembra 2017 |  | 

perex-volby-rim-zaluzanyO post poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) má záujem aj niekoľko kandidátov z menších okolitých okresov. V Revúckom a Poltárskom okrese kandiduje viac ako 30 záujemcov. Do kresla sa ich dostane len pár.
Obyvatelia si v okrese Revúca z 21 kandidátov zvolia troch zástupcov. Na výber majú z piatich nezávislých a zvyšní sú nominanti politických strán alebo koalícií. V ďalšom susednom okrese s tým rimavskosobotským, v okrese Poltár sa o priazeň voličov budú uchádzať 13-ti kandidáti na poslanca. Z nich poslaneckú stoličku obsadia dvaja. Rimava.sk o kandidátoch informoval predseda krajskej volebnej komisie BBSK Peter Bahno.

Nových zástupcov do VÚC si budeme voliť spomedzi takmer 400 kandidátov na poslancov. Za okres Rimavská Sobota sa o priazeň voličov bude uchádzať približne 50 z nich.
Voľby do vyšších územných celkov budú v sobotu 4. novembra 2017. Rozhodol o tom predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Novinkou je, že budú jednokolové. Voliči tak k urnám nebudú musieť chodiť na dvakrát. Predsedom VÚC sa tak stane ten z kandidátov, ktorý získa najviac platných hlasov.

Krajská volebná komisia (BBSK) zaregistrovala všetkých 17 prihlásených kandidátov na predsedu kraja. O kreslo predesdu sa tak uchádza Stanislav Mičev, PhD., Ivan Saktor, Mgr., Alena Pivovarčiová, PhDr., Ján Lunter, Ing., Miroslav Gálik, PaedDr., Michal Kantor, Mgr., Vojtech Kökény, Mgr., Martin Juhaniak, Mgr., Jozef Šimko, JUDr., Viliam Baňák, Ing., Pavel Greksa, Ing., Jozef Sásik, Ing., Zdenek Očovan, Ing., Igor Kašper, Ing., Martin Klus, doc., PhDr., PhD., MBA, Milan Urbáni, MUDr., CSc, MPH, Marian Kotleba, Ing. Mgr.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross