No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vznikol ďalší spor, tentokrát pre oddychovú zónu. Dobrou správou ale je, že park napokon vznikne

9. februára 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Nemusia spolu sedieť ani v jednej miestnosti a aj tak medzi nimi vznikne spor. Reč je o primátorovi mesta Jozefovi Šimkovi a poslancovi z klubu Odvážme sa zrýchliť Romanovi Vaľovi. Tentokrát je dôvodom list, ktorý skončil v schránkach obyvateľov mesta. Podpísaný je na ňom primátor Šimko.

Poslanec Vaľo namietal postup prác, uvádza primátor Šimko

List sa týka výstavby oddychovej zóny na ulici Hostinského. „Už pred niekoľkými rokmi sme mali plán postaviť byty pre mladé rodiny v tejto oblasti. Keďže dodávateľ odstúpil od realizácie výstavby, som mienil vybudovať oddychovú zónu pre občanov žijúcich na ulici Hostinského,“ uvádza sa na začiatku listu.

Článok pokračuje pod reklamou


Ďalej sa v liste spomína poslanec Roman Vaľo, ktorý mal namietať postup prác a žiadať riaditeľa Technických služieb mesta Rim. Sobota Tibora Barta o zastavenie vyvážania zeminy do existujúcej rokliny a mal rovnako žiadať súhlas na vývoz od Odboru výstavby Mestského úradu v Rim. Sobote.

„Až 21. 12. 2021 na zasadnutí MsZ rešpektovali môj návrh na vybudovanie oddychovej zóny v tejto oblasti a schválili čiastku 30 000 eur,“ uviedol ďalej primátor.

Zdroj: FB Roman Vaľo

Keďže sa blížia voľby, tak sa kadencia klamstiev bude iba násobiť, hovorí poslanec Vaľo

Na tento list, ktorý skončil v schránkach ľudí žijúcich v danej lokalite, reagoval poslanec Vaľo so slovami, že ide o antikampaň. Poslanec podľa jeho slov nezastavil výstavbu oddychovej zóny.

Keďže ma na vývoz zeminy upozornili samotní občania s tým, že sa vo vyvážanej zemine nachádza aj odpad, tak som sa na miesto išiel pozrieť. V priebehu pár minút, ako som tam prišiel, tak sa tam objavil aj riaditeľ TSM Barto. Vysvetlil mi, o čo sa jedná a prisľúbil odstránenie odpadu z navážanej zeminy. Čo ma však prekvapilo, bolo to, že naopak, aby konal legálne a terénne úpravy oznámil na MsÚ, tak práce zastavil,“ reagoval poslanec na sociálnej sieti.

Podľa poslanca sa deväť mesiacov nič nedialo, a tak sa rozhodol pripraviť žiadosť, ktorú mal podľa jeho slov riaditeľ TSM zaslať na mestský úrad. "Pripravenú žiadosť som mu poslal mailom, no nedotiahlo sa to do konca," dodal.

Článok pokračuje pod reklamou


„Vybudovanie oddychovej zóny na Hostinského ulici bude realizovaná hlavne vďaka súhlasnému hlasovaniu poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť. Bez našej väčšinovej podpory tohto dobrého návrhu by sa nič nezrealizovalo,“ dodal poslanec.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross