No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Združenie obcí v regióne povedie Bagačka, na predsedu ZMOS podporujú Mináča

11. februára 2011 |  | | | |

Predsedom Združenia miest a obcí Gemera a Malohontu (ZMOGaM) naďalej ostáva Michal Bagačka, primátor mesta Hnúšťa, podpredsedom sa stal rimavskosobotský primátor Jozef Šimko a Zoltán Mács, starosta Bátky. Pre Rimava.sk to potvrdil opätovne zvolený predseda ZMOGaMu Michal Bagačka. Stretnutie starostov obcí a primátorov miest regiónu sa konalo dnes v Juniorkomplexe v Rimavskej Sobote. Ako Bagačka uviedol, podľa zaužívaného pravidla si na post podpredsedov zvolil jedného starostu a jedného primátora. V prospech Zoltána Mácsa podľa predsedu rozhodla niekoľkoročná dobrá spolupráca, v osobe primátora Jozefa Šimka má rimavskosobotská samospráva znovu nadobudnúť aktívnejšiu pozíciu v združení.

Dnes sa zároveň starostovia dohodli na podpore tisovského primátora vo voľbách nového predsedu ZMOSu. "Naše združenie na základe dnešného odsúhlasenia snemu navrhlo Petra Mináča oficiálne za kandidáta na predsedu Združenia miest a obcí Slovenska," informoval Bagačka. Ako podotkol, keďže doteraz bol na čele ZMOSu Michal Sýkora, starosta obce Štrba, v ďalšom funkčnom období by ho mal nahradiť primátor.

Peter Mináč kandidoval na túto funkciu v roku 2007, keď získal podporu takmer 30 percent hlasov delegátov. " Je vhodný kandidát, v samospráve pôsobí veľmi dlho, určite by aj pre región bolo dobré mať takéhoto človeka vo vedení ZMOSu," vyjadril sa Michal Bagačka.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross