No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Získať funkciu primátora Poltára by chcel Peter Sitor

9. augusta 2022 | |  | 

POLTÁR - O primátorské kreslo mesta Poltár v blížiacich sa voľbách zabojuje Peter Sitor. Vo funkcii by chcel vystriedať úradujúcu primátorku Martinu Brisudovú, ktorá sa ale chystá svoj post obhájiť.

Vo volebnom období 2014-2018 pôsobil ako mestský poslanec. Kandiduje ako nezávislý, no s podporou niektorých politických strán. Viac o jeho cieľoch nám porozprával v rozhovore.

Aké sú vaše priority?

Mojou najväčšou prioritou je s novým tímom poslancov urobiť všetko preto, aby som pritiahol do mesta Poltár seriózneho investora a vytvoril mu vhodné podmienky na spoluprácu pre rozvoj pracovných príležitostí.

Článok pokračuje pod reklamou


Aké problémy, ktoré by mohla vyriešiť samospráva, podľa vás najviac trápia obyvateľov Poltára?

Určite je to práca, ktorá v Poltári už značnú dobu veľmi chýba. Verím, že sa novému vedeniu podarí nadviazať tú správnu komunikáciu s potencionálnym investorom a vyrieši sa tak z veľkej časti najväčší problém - nezamestnanosť.

Ktorý z rozbehnutých projektov mesta by ste určite chceli dotiahnuť do úspešného konca?

Určite akýkoľvek, ktorý by mal byť prínosom pre občanov.


"Som rodený Poltárčan. Som presvedčený, že Poltár a jeho prímestské časti poznám vo veľkej miere dobre. Svoj produktívny vek, skúsenosti a rozhľad aj z iných krajín sveta, ktoré som v rámci svojich aktivít precestoval, vnímam ako veľký prínos pre vykonávanie funkcie primátora. Verím, že moja dlhoročná práca a skúsenosti s ľuďmi, organizáciou športových aj kultúrnych podujatí, rôznych sociálnych projektov pre mladších až po tých najstarších, tiež iných aktivít, mi dávajú priestor stať sa dobrým a vnímavým primátorom. Nie sú mi cudzie mladšie generácie a ani ľudia skôr narodení. Viem, že pokiaľ je vôľa na obidvoch stranách, dajú sa robiť kroky a kompromisy pre uspokojenie väčšiny. A tak si predstavujem aj prácu primátora."


Čo sa vám zas naopak nepáči, resp. chceli by ste ako primátor zmeniť?

Zmeniť to, čo sa deje a to je delenie organizácií, zamestnancov a ľudí všeobecne. Jednoducho prestať konečne deliť spoločnosť na takých a onakých. Ľudia predsa majú právo na svoj názor a tiež na to, kde, ako a s kým trávia svoj voľný čas. Toto obdobie ukázalo, že zdvihnutý prst, presadzovanie si len svojej pravdy a názoru nie je dobrým pánom. Trpí tak celá štruktúra. Túto otázku ale nechcem širšie rozoberať. Mám na to jasný názor a verím, že sa to podarí dať do poriadku.

Ktoré vaše vlastnosti alebo skúsenosti by z vás podľa vás spravili dobrého a schopného primátora?

Nerád by som hovoril o svojich vlastnostiach, to by mali posúdiť iní. No som presvedčený, že skúsenosti, či už z pozície zakladateľa klubu, dlhoročného trénera, organizátora športových a kultúrnych podujatí a človeka, ktorý prešiel značnú časť sveta, sú mojou veľkou predprípravou a aj silnou stránkou k tomu, že riadiace a organizačné schopnosti, ktoré som počas týchto rokov nadobudol, budú pre mňa prínosom a aj pevným základom na pozícii primátora mesta.

Máte nejaké skúsenosti z riadiacich funkcií, resp. so samosprávou?

Čo sa týka riadiacich funkcií, ako som spomínal, moje doterajšie pôsobenie považujem za veľkú skúsenosť, nakoľko mi prešli cez ruky stovky ľudí. Myslím, že nie je dôležité to, či skúsenosti boli z takej alebo inej oblasti, no dôležité je, že som dokázal roky viesť ľudí, komunikovať s nimi, riešiť s nimi radosti aj problémy a pritom všetkom dosahovať aj spoločne úspechy. Učený na poste sa nikto nerodí, je to všetko o vôli, prioritách a prístupe. Myslím, že je objektívne hodnotiť podľa výsledkov a tie, ktoré sme spoločne dosiahli, hovoria za všetko a tak si predstavujem aj svoju prácu primátora so všetkými zamestnancami a tiež prístupe k občanom. Čo sa týka samosprávy ako takej, 4 roky som bol poslancom MsZ a okrem toho sa aktívne dlhodobo zaujímam o dianie v samospráve.

Chcete kandidovať ako nezávislý, alebo budete mať/hľadať podporu u niektorej z politických strán?

Kandidujem ako nezávislý kandidát s podporou politických strán Smer - SD, Hlas - sociálna demokracia, Republika a hnutia SHO. Uvedomujem si, že podpora politických strán je veľmi dôležitá. Či už pri získavaní mimorozpočtových zdrojov, realizácii projektov a celkovej podpore mesta Poltár a jeho prímestských častí.  Chcem ale ozrejmiť, že som v žiadnej politickej strane nebol, nie som a ani sa do vysokej politiky nechystám. No priateľské a pracovné vzťahy si so zástupcami politických strán budem budovať naďalej.

Prečo by ľudia mali voliť práve vás?

Pretože verím, že keď mi dajú šancu, dokážem im, že som to myslel úprimne a že Poltár s prímestskými časťami posunieme spoločne dopredu, po morálnej, organizačnej aj hmotnej stránke.

Zdroj foto: Peter Sitor

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross