No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Zoznam kandidátov na primátora Rimavskej Soboty sa rozšíril

5. augusta 2022 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Počet kandidátov na primátora Rimavskej Soboty stúpol. Svoj záujem o tento post prejavil Jaroslav Bagačka. Pôsobí ako riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Rimavskej Sobote. Skúsenosti má aj so samosprávou – funkciu mestského poslanca s prestávkami aktuálne zastáva tretie volebné obdobie.

„Rozhodol som sa kandidovať z vlastného podnetu, pretože si myslím, že by som mohol priniesť najmä do vzťahov primátora a orgánov mesta pokoj, spoluprácu, konsenzus a koncepciu. Som pripravený zamerať sa na absolútne priority vo všetkých oblastiach,“ uviedol pre Rimava.sk Jaroslav Bagačka. Ako ďalej dodal, jeho cieľom je skvalitniť život občanov, aby boli doma šťastní.

Článok pokračuje pod reklamou


„Nie som kandidátom klubu Odvážme sa zrýchliť. November ´89 nám dal šancu a možnosť slobodne sa rozhodnúť a preberať občiansku zodpovednosť,“ odpovedal ďalej. V tomto volebnom období totiž patril k členom poslaneckého klubu.

Jaroslav Bagačka.

Medzi jeho priority patrí zvýšenie zamestnanosti, nové pracovné príležitosti, rozvoj telesnej kultúry či riešenie rómskej otázky, ku ktorej sa bližšie vyjadrí neskôr. „V samotnej kultúre by som chcel iniciovať obrovské podujatie cezhraničného charakteru. Treba pokračovať v budovaní Kurinca, kde sa toho veľa urobilo, mali by sme sa pokúsiť o riešenie jeho celoročného využitia. Treba konsenzom riešiť dlhoročné spory - internát a podobne, skvalitniť a racionalizovať školstvo, podporiť podnikateľov, ale aj strednú vrstvu. Treba tiež dodržiavať rokovací poriadok orgánov mesta, rozvíjať mestské časti, obmedziť predaj mestského majetku,“ menoval Jaroslav Bagačka.

Tak ako aj iných kandidátov, aj jeho sme sa opýtali, ktoré vlastnosti by z neho spravili dobrého primátora. „Nechcem vyzdvihovať svoje vlastnosti, to nech hodnotia tisícky žiakov a stovky zamestnancov, s ktorými som pracoval. Treba sa ich opýtať, sú na každom kroku,“ odpovedal.

Ako ďalej priblížil, kandidovať bude s podporou deviatich stredopravých strán. Bližšie ich však nešpecifikoval. „Sám sa považujem za stredového komunálneho politika so sociálnym cítením. Ale je pravdou, že v takejto politike nejde v takej miere o politické tričká, ale o to, či máme srdcia na správnom mieste,“ uzavrel Jaroslav Bagačka.

PaedDr. Jaroslav Bagačka
Narodil sa 29. 10. 1961 v Hnúšti. V roku 1979 absolvoval Gymnázium v Rimavskej Sobote, v roku 1984 Pedagogickú fakultu UK v Trnave. Rigorózne skúšky absolvoval na PF v Nitre v roku 1988. Od roku 1985 pôsobil na SOU služieb a od roku 1991 na SPŠ potravinárskej v Rimavskej Sobote. V rokoch 1996 – 1999 vyučoval na Evanjelickom gymnáziu v Tisovci. V septembri 1999 sa stal riaditeľom SOU služieb a SPŠ potravinárskej a neskôr i Spojenej školy. Má skúsenosti nielen z práce v školstve, ale aj v spoločenských organizáciách a tiež z trojnásobného pôsobenia v MsZ (1990-1994, 2010-2014, 2018-2022). Je ženatý, má dvoch synov.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross