No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Zuzana Martináková dovolenkovala pred týždňom v kúpeľoch v Číži

7. septembra 2008 | | |  | 

Martináková si svoju rodinu pred médiami chráni, hoci s ľuďmi sa v kúpeľoch ochotne porozprávala. Sympatickú političku sme objavili v bazéne, aj keď sa bola ochotná rozprávať, prvoradá bola pre ňu rodina. A tak si s nami rada dohodla stretnutie v Rimavskej Sobote, kde si za nami z kúpeľov odskočila.

Politička nás udivila pomerne dobrou znalosťou politických pomerov a vzťahov nielen v meste, ale aj Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK). V sociálnej sfére bola úplne doma. Náš región pozná dobre a bez ostychu ho pomenovala ako región s najzložitejšou sociálnou situáciou - oblasť s takmer nulovým prílevom investícii, vysokou nezamestnanosť a zlou sociálnou situáciou. S vysokou nezamestnanosťou podľa političky súvisí strašne veľa vecí: „Mladí vzdelaní resp. perspektívni ľudia odchádzajú za prácou a ten odliv mozgov sa nedá ničím nahradiť“, hovorí Martináková, ktorá sa siedmy rok venuje projektom hlavne v sociálnej oblasti. „A čím dlhšie tento stav bude trvať, tým ťažšie sa bude dať zvrátiť“, hovorí politička.

.
[flashvideo filename=http://www.rimava.sk/video/martinakova1.flv /]

Zuzana Martináková si myslí, že spolupráca medzi samosprávou, VUC-kou a vládou musí fungovať. Politička nás udivila vedomosťami veľmi zlej komunikácie medzi rimavskosobotskou samosprávou a Banskobystrickým samosprávnym krajom, čo odsudzuje. Verí však, že vláda aj napriek tomu, že mesto nemá zástupcu vo vládnucej strane, resp. koalícii (SMER, SNS,HZDS - pozn. red.), je schopná podporovať projekty na základe ich dobrej funkčnosti a aktivít samosprávy, keď spomenula vranovskotopľovský príklad. Martináková je prekvapená, že Rimavská Sobota na rozdiel od menších okolitých miest nemá primátora v župnom zastupiteľstve. „Podľa informácií, ktoré mám, to má niekedy aj negatívny dopad na okresné mesto, čo nie je dobré“, uvažuje politička. Spomenula aj kórejskú firmu (Yura Corp.), ktorú považuje pre región za vysoký prínos.

Rozhovor so sympatickou političkou sa uberal rôznymi smermi hlavne na tému sociálnej problematiky. Na priamu otázku, či je zástankyňou terajšej sociálnej politiky vlády jednoznačne odpovedala: „Ako v čom“. Netvrdí však, že je negatívna. Martináková verí, že politická strana Slobodné fórum, ktorej je predsedníčkou, sa v najbližších voľbách v r. 2010 bude uchádzať o parlamentné miesta. Na možnosť medializovanej prezidentskej kandidatúry Martináková nechce robiť predčasné závery. Ako tvrdí, všetko zváži a v polovici septembra svoje rozhodnutie jasne verejnosti oznámi.

PR článok


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross