Dňom talianskej kuchyne bude patriť nadchádzajúci týždeň (30. 8. - 3. 9. 2021) v Junior Komplexe - reštaurácii Mladosť na Železničnej ulici v Rimavskej Sobote, ktorá patrí pod krídla Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS). Lákavé talianske špeciality čakajú na návštevníkov každý deň okrem stredy, keď je štátny sviatok.
Už v pondelok tak môžu ochutnať napríklad zeleninovú polievku Minestrone, grilované kuracie stehná na pomodoro omáčke s olivami, morčacie piccata Milanese v parmezánovom cestíčku či Farfalle na smotanovo hubovom ragú (kompletný jedálny lístok nájdete na konci článku).
„O pravý gurmánsky zážitok sa postará šéfkuchár Richard Cisár, ktorý vás osobne obslúži pri bufetových pultoch,“ informuje SOŠOS na sociálnej sieti Facebook. Spomínaný šéfkuchár so školou spolupracuje už niekoľko rokov a v minulosti spolu prichystali aj týždeň bavorskej či švajčiarskej kuchyne.
Reštaurácia Mladosť prešla pred dvomi rokmi rozsiahlou rekonštrukciou, v rámci ktorej bola realizovaná úplná výmena kuchynského zariadenia za nové s modernými technológiami. Popri pôvodnom zámere rekonštrukcie kuchyne sa výrazných zmien dočkala aj jedáleň s novým zariadením, dlažbou či výrazne upraveným interiérom.
Najväčšou zmenou organizačno-výdajného charakteru bol bufetový spôsob stravovania v štýle hotelov so štyrmi hviezdičkami. V moderných výdajných pultoch sú uvarené jedlá najnovšími technológiami z modernej kuchyne. Okrem tohto spôsobu stravovania je v prevádzke ponukový systém objednávok A la-carte.
PR článok
Pri PR a sponzorovaných článkoch redakcia štandardne uzatvára komentáre.