No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rimavskosoboťan si vyskúšal aké to je variť pred kamerami

bez-servitky-00Menu pre päť ľudí. Počnúc od predjedla, dezertu, polievky, hlavného jedla a končiac zaujímavým sprievodným programom. To sú hlavné kritériá jednej zo známych televíznych relácií o varení. Reč je o kulinárskej show, Bez servítky, v ktorej si to vyskúšal Rimavskosoboťan a jeden z členov hudobnej kapely Maduar, Juraj Matyinkó. Redakcia Rimava.sk sa ho opýtala ako si užil „kuchtenie“ pred kamerami, čo si pre „hladné krky“ pripravil, kto okrem neho varil počas týždňa ako aj to, či trávi čas pred sporákom aj doma.

Ako na úvod rozhovoru prezradil, všetko to začalo sledovaním rôznych súťaží či programov o varení. „Svojho času som si prezrel všetky časti programu Kitchen Nightmare s Gordonom Ramseym. Náramne ma to bavilo,“ uviedol Juraj, ktorý sa do kulinárskej súťaže zapojil z troch dôvodov. „Rád skúšam nové veci, chcel som spoznať nových ľudí, ale hlavne sme sa už s manželkou dlho chystali na to, že začneme spolu cez vikendy variť, tak som to bral ako možnosť si to spolu konečne vyskúšať,“ povedal. Ako ďalej poznamenal priestor za kuchyňou však zatiaľ necháva svojej manželke, ktorá podľa jeho slov varí veľmi dobre. „Ale po relácii asi prejdeme aj na spoločné varenie,“ dodal s úsmevom.

A aké menu pripravil pre zvyšných súťažiacich, medzi ktorými bol Peter "Petko" Opet z Polemicu, Jozef "Spoko" Kramár z kapely Smola a Hrušky, Tomáš "Hafo" Hafner a Alenka Pajtinková z kapely Bijouterrier - projekt Kuka z Horkýže Slíže. Za stolom ich podľa Juraja čakalo štvorchodové menu od predjedla až po dezert. „Ale konkrétne jedlá neprezradím, aby som divákom nekazil sledovanie relácie,“ poznamenal Juraj a dodal, že natáčanie trvalo štandardne päť dní, teda jeden deň u každého z hostí.

Prezradil nám aj miesto, ktoré si vybral na pohostenie ostatných účinkujúcich v relácii. Ako podotkol, hľadal priestor, kde by sa mohlo natáčať tak, aby sa do kuchyne pomestil aj štáb. „A moja kamarátka Andrea Krausová mi odporučila chatu na Kokave. Ako sa ukázalo išlo o chatu manželov Pavelekovcov, s ktorými sa už dlhé roky poznáme,“ priblížil Juraj, podľa ktorého im na chate pripravili skvelé podmienky nielen pre varenie, ale aj pre program.

„Zároveň to bolo také symbolické miesto, od ktorého viedla cesta jedným smerom do Rimavskej Soboty symbolicky k mojím maďarským koreňom z otcovej strany a druhým smerom do Kriváňa a Podpoľania k mojím slovenským koreňom z mamkinej strany,“ prezradil Juraj, ktorý bol rád, že všetkým zo štábu mohol ukázať krásy horského prostredia neďaleko svojho rodného mesta ako aj spropagovať samotnú Rimavskú Sobotu prostredníctvom zastávok ako súčasť predstavovania.

Rovnako ako menu aj program pre svojich hostí Juraj zahalil rúškom tajomstva. Ako však naznačil, zo ZUŠ-ky v Rimavskej Sobote si zapožičal hudobné nástroje, takže muzikant sa v ňom nezaprel 🙂

Ak teda chcete vedieť čo ukuchtil ostatným a aký večerný program si pripravil, nezabudnite pozerať reláciu Bez servítky v televízii Markíza. „Do vysielania by sme mali ísť buď od 22. alebo od 29. februára,“ doplnil Juraj.

 

 

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: Archív Juraj Matyinkó


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross