RIMAVSKÁ SOBOTA – Od pondelka (14. marca) do piatka (18. marca) si v zariadení Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) – v Čiernom orlovi na Hlavnom námestí, budete môcť pochutnať na tradičných jedlách našich severozápadných susedov.
Tieto jedlá vám spoločne so žiakmi SOŠOS pripraví kuchár z partnerskej školy SOU Poděbrady Josef „Pepa“ Zalabák. Samozrejme, zoznam jedál na celý týždeň si tak isto prečítate v rodnom jazyku hosťujúceho kuchára.
Článok pokračuje pod reklamou
Okrem iných veľmi chutných jedál vám tím študentov spoločne s kuchárom Zalabákom pripraví aj známe české jedlá, ako napríklad domácí česká svíčková na smetaně s karlovarskými knedlíky, pivo, vepřo, knedlo, zelo, Poděbradský bramborák se zelím alebo pečené kachní stehno s jablky.
Po hlavnom jedle budú na vás čakať aj dezerty pod názvom Pozornosť českej kuchyne – lívančeky s jahodovou omáčkou, trhanec s ovocným přelivem, kynuté knedlíky s borůvkami a šlehačkou alebo čápy s mákem.
My vám prikladáme aj jedálny lístok, ktorý vám prezradí, čo vás v dennom menu bude čakať. Môžete si teda vopred vybrať a prísť ochutnávať jedlá z dielne „Pepu“ aj každý deň. Prajeme vám dobrú chuť!