RIMAVSKÁ SOBOTA – Od dnešného dňa (11. 7.) do piatka (15. 7.) si v zariadení Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) – v Čiernom orlovi na Hlavnom námestí, môžete pochutnať na tradičných jedlách našich českých susedov.
Článok pokračuje pod reklamou
Tieto jedlá vám spoločne so žiakmi SOŠOS pripraví kuchár z partnerskej školy SOU Poděbrady Josef „Pepa“ Zalabák. Samozrejme, zoznam jedál na celý týždeň si tak isto prečítate v rodnom jazyku hosťujúceho kuchára.
Okrem iných veľmi chutných jedál vám tím študentov spoločne s kuchárom Zalabákom pripraví aj známe české jedlá, ako napríklad domácí česká svíčková na smetaně s karlovarskými knedlíky, vepřo, knedlo, zelo, Švejkův talíř (pečené vepřové kolínko, uzená krkovice, klobása) alebo aj Poděbradský bramborák se zelím.
Po hlavnom jedle budú na vás čakať aj dezerty pod názvom Pozornosť českej kuchyne – lívančeky s jahodovou omáčkou, trhanec s ovocným přelivem, kynuté knedlíky s borůvkami a šlehačkou alebo čápy s mákem.
Prikladáme vám aj jedálny lístok, ktorý vám prezradí, čo vás v dennom menu bude čakať. Môžete si teda vopred vybrať a prísť ochutnávať jedlá z dielne „Pepu“ aj každý deň. Prajeme vám dobrú chuť!
NENECHAJTE SI UJSŤ