Do rimavskosobotskej Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) prídu variť dvaja poprední kuchári zo siete reštaurácií v Moskve. Špeciality ako aj tradičné jedlá ruskej a uzbeckej kuchyne budú pripravovať v spolupráci s majstrami a učňami v zariadeniach Čierny Orol na Hlavnom námestí a Junior komplexe na Železničnej ulici. Ako pre Rimava.sk ďalej prezradil riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) Jaroslav Bagačka, ide o novinku v rámci gastronomických akcií školy, kde počas niekoľkých dní u nich varia známi kuchári z reštaurácií na Slovensku ako aj z okolitých krajín. Tentokrát podľa riaditeľa chceli svoju ponuku ešte viac obohatiť a tak na základe osobných kontaktov nadviazali spoluprácu s podnikateľom v Moskve, ktorý vlastní sieť 25-tich reštaurácií. Do Rimavskej Soboty príde variť Aisin Rafek a Murad Isaev, ktorí majú čiastočne pôvod v Uzbekistane. Obaja sú držiteľmi medzinárodných európskych certifikátov.
SOŠOS pripravuje akcie týždne kuchýň niekoľkokrát ročne. Ako riaditeľ školy Jaroslav Bagačka spomenul, tentokrát sa im podarilo letenky ako aj ubytovanie zabezpečiť čiastočne aj sponzorsky. V marci v škole chystajú aj týždeň českej kuchyne, v apríli bude ďalšou novinkou týždeň švajčiarskej kuchyne, ktorá je charakteristická typickými horskými jedlami. Hosťujúcimi týchto dvoch kuchýň bude Pepa Zalabák z Poděbrad a šéfkuchár hotela Dixon v Banskej Bystrici Richard Cisár.
Zdroj: PR článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.