No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS: Do školy prídu variť kuchári z najlepších reštaurácií v Moskve. Pozrite sa, čo pripravia

9. februára 2015 |  | |

soss-rimavska-sobotaDo rimavskosobotskej Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) prídu variť dvaja poprední kuchári zo siete reštaurácií v Moskve. Špeciality ako aj tradičné jedlá ruskej a uzbeckej kuchyne budú pripravovať v spolupráci s majstrami a učňami v zariadeniach Čierny Orol na Hlavnom námestí a Junior komplexe na Železničnej ulici. Ako pre Rimava.sk ďalej prezradil riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) Jaroslav Bagačka, ide o novinku v rámci gastronomických akcií školy, kde počas niekoľkých dní u nich varia známi kuchári z reštaurácií na Slovensku ako aj z okolitých krajín. Tentokrát podľa riaditeľa chceli svoju ponuku ešte viac obohatiť a tak na základe osobných kontaktov nadviazali spoluprácu s podnikateľom v Moskve, ktorý vlastní sieť 25-tich reštaurácií. Do Rimavskej Soboty príde variť Aisin Rafek a Murad Isaev, ktorí majú čiastočne pôvod v Uzbekistane. Obaja sú držiteľmi medzinárodných európskych certifikátov.

Menu bude k dispozícii v najbližších dňoch na stoloch jedální ŠOŠOS, v Junior komplexe na Železničnej ulici, v historickej budove Čierny orol na Hlavnom námestí ako aj v jedálni Sociálnej poisťovne na Ul. K. Mikszátha
Milovníci dobrých jedál a netradičnej gastronómie budú mať v Rimavskej Sobote možnosť ochutnať nové špeciality na budúci týždeň, od pondelka 9. februára. Jedlá budú podľa riaditeľa vzhľadom na charakter a vplyv ázijskej kuchyne pripravované z baraniny a teľaciny, ale aj z rýb a kuraciny. Medzi polievkami nebude chýbať boršč z teľaciny alebo krémová tekvicová polievka s tekvicovými jadierkami a hriankou. Hlavnými jedlami budú napríklad šatôčky z mäsa zvané Pelmene či kuracie mäso na ihle nazývané Šašlik alebo Zarafšan. Šéfkuchári ale pripravia aj Plov, ryžu s baraninou a zeleninou, ktoré sú ochutené skvelými koreninami. „Toto jedlo je obľúbené u všetkých vrstiev obyvateľov. V domácnostiach ho pripravujú tradične muži,“ poznamenal Bagačka. Na konkrétnom menu ako aj príprave jedálneho lístka podľa riaditeľa školy pracujú. K dispozícii bude v najbližších dňoch na stoloch jedální ŠOŠOS, v Junior komplexe na Železničnej ulici, v historickej budove Čierny orol priamo na Hlavnom námestí ako aj v jedálni Sociálnej poisťovne na Ul. K. Mikszátha.

SOŠOS pripravuje akcie týždne kuchýň niekoľkokrát ročne. Ako riaditeľ školy Jaroslav Bagačka spomenul, tentokrát sa im podarilo letenky ako aj ubytovanie zabezpečiť čiastočne aj sponzorsky. V marci v škole chystajú aj týždeň českej kuchyne, v apríli bude ďalšou novinkou týždeň švajčiarskej kuchyne, ktorá je charakteristická typickými horskými jedlami. Hosťujúcimi týchto dvoch kuchýň bude Pepa Zalabák z Poděbrad a šéfkuchár hotela Dixon v Banskej Bystrici Richard Cisár.

08

Zdroj: PR článok

Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross