No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS: Počas týždňa maďarskej kuchyne si pochutnáte na špecialitách južných susedov

sosos-rimavska-sobotaStredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS) v Rimavskej Sobote si vo svojich zariadeniach opäť pripravila jedno zo svojich podujatí – týždeň medzinárodnej kuchyne. Tentoraz to budú maďarské špeciality.

 

 

 

„Naši študenti sa v rámci programu Erasmus + zúčastnili stáže v Maďarsku a počas týždňa maďarskej kuchyne pripravia niektoré jedlá tejto krajiny,“ priblížil pre Rimava.sk riaditeľ SOŠOS, Jaroslav Bagačka. Špeciality však pripravia aj štyria študenti a dvaja majstri z partnerskej strednej školy z Egru, s ktorou túto medzinárodnú kuchyňu pripravujú už päť rokov.

madarska kuchyna sososV zariadení Čierny orol na Hlavnom námestí i v Junior komplexe na Železničnej ulici si tak budete môcť od pondelka, 28. novembra, do piatka, 2. decembra, pochutnať na špecialitách našich južných susedov. Medzi nimi nebude chýbať rybacia polievka Halászlé či fazuľová polievka Jókai. Z hlavných jedál si pochutíte na kuracích prsiach Magyróvári so zemiakovou kašou a cibuľkou, na bravčovom karé „Bakonyi“ alebo na Debrecínskej plnenej kapuste. Pre potešenie aj sladkých chutí pripravia študenti halušky Somlói a zlaté buchtičky s vanilkovým pudingom.

Budúcotýždňové maďarské menu je bohaté na južné špeciality, ktoré ulahodia Vašim chuťovým pohárikom. Týždeň maďarskej kuchyne však nie je len o výborných jedlách. Cieľom akcie je podľa riaditeľa aj otužovanie vzťahov medzi študentami a pracovníkmi oboch škôl či výmena skúseností a receptúr.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross