Polievka s baby mozzarellou, domáce gnocchi alebo tradičné špagety patria k typickým talianskym jedlám, ktoré o niekoľko dní príde do Rimavskej Soboty pripravovať ďalší známy gastronóm. Ako pre Rimava.sk ďalej uviedol riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) Jaroslav Bagačka, tentokrát sa so svojimi skúsenosťami príde podeliť Richard Cisár - šéfkuchár kongresového hotela v Banskej Bystrici, ktorý je zároveň podpredsedom Zväzu slovenských kuchárov a cukrárov na Slovensku. Spolu so študentmi a majstrami rimavskosobotskej SOŠOS pripravia aj špecialitu „Carpaccio z lososa na farebnom korení s limetkovým dipom“ alebo „Picata milanese v parmezánovom cestíčku, pomodoro so špagetami a bazalkou“. Chýbať podľa riaditeľa nebude ani domáce jablkové tiramisu s cardinelovou omáčkou ako aj ďalšie pochúťky.
Milovníci talianskej kuchyne si na jedlách môžu pochutiť v zariadeniach SOŠOS už budúci týždeň, od 21. do 23. januára, v Junior komplexe na Železničnej ulici a v historickej budove Čierny orol priamo na Hlavnom námestí.
Škola každoročne organizuje týždeň slovenskej, maďarskej, českej či racionálnej kuchyne.
Zdroj: Rimava.sk, PR-článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.