No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS: Tieto špeciality chystajú počas Týždňa slovenskej kuchyne

ilustračné fotoOd pondelka do piatka budú v zariadeniach Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Rimavskej Sobote rozvoniavať slovenské špeciality. V Junior komplexe na Železničnej ulici a v historickej budove Čierny orol priamo na Hlavnom námestí si pochutnáte na typických jedlách domácej gastronómie. Posledný májový týždeň bude Týždňom slovenskej kuchyne!

Ako pre Rimava.sk uviedol riaditeľ školy Jaroslav Bagačka, hosťujúcim šéfkuchárom bude Vlado Belaj z penziónu Zlatý dukát v Zvolenskej Slatine, ktorý je skúseným odborníkom na prípravu slovenských jedál. "Príde k nám po druhýkrát a určite sa od neho opäť veľa naučia naši žiaci aj zamestnanci. Pod jeho vedením pripravia jedlá, na ktoré srdečne pozývame všetkých milovníkov slovenskej kuchyne," povedal riaditeľ školy a prezradil čo-to z plánovaného menu.

Môžete sa tešiť napríklad na pravé bačovské bryndzové halušky, podávať sa budú s baraním mäskom, preliate oškvarenou slaninkou. Chuťovým pohárikom gurmánov istotne ulahodí aj Jánošíkov vrkoč či Liptovské hole, v ponuke však bude aj grilovaný oštiepok s grilovanou zeleninou alebo chipsy z oštiepka s čerstvým zeleninovým šalátom a bylinkovým dressingom. A viete čo je Bačov dezert? Tradičné pirohy zo zemiakového cesta, so slivkovým lekvárom, s posýpkou, poliate rozpusteným maslom. Ochutnať budete môcť aj žinčicu zo salaša a ďalšie špeciality slovenskej kuchyne. To všetko pri výzdobe v národných farbách a pri tónoch hudby.

Týždeň slovenskej kuchyne sa začína v pondelok, 26. mája, potrvá do piatka, 30. mája.

Zdroj: Rimava.sk, PR-článok

Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross