No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS: V Čiernom orlovi si pochutíte na bavorských špecialitách i gemerskom pive

Stredná odborná škola obchodu a služieb v Rimavskej Sobote si opäť pripravila jednu zo svojich „kuchynských“ akcií, kde predstavuje jedlá rôznych krajín sveta. Tou najbližšou prenesiete svoje chuťové poháriky do Bavorska. V zariadení Čierny orol na Hlavnom námestí si od 23. do 25. októbra, pochutíte na špecialitách bavorskej kuchyne - Oktoberfest, ktoré si ešte viac vychutnáte s čapovaným pivom Gemer.

Špeciality bavorskej kuchyne Vám spoločne so študentami pripraví šéfkuchár hotela Dixon v Banskej Bystrici Richard Cisár, ktorý v minulosti pôsobil taktiež ako šéfkuchár v Bavorsku. A na aké jedlá sa môžete tešiť? Bavorská kuchyňa je výdatná a podobná tej slovenskej, preto medzi hlavnými jedlami budú špeciality ako pečené bravčové koleno s dusenou kapustou a bavorskou knedľou, pečené bavorské kačacie stehno či mníchovská roštenka. Na odľahčenie môžete vyskúšať bavorský krém s lesným ovocím.

Atmosféru Oktoberfestu dotvoria aj niektorí študenti oblečení v bavorskych krojoch. Ako povedal pre Rimava.sk riaditeľ SOŠOS Jaroslav Bagačka, je to už trinásta národná kuchyňa, ktorú škola usporadúva. Študenti sa na takýchto podujatiach, ktoré škola organizuje, učia pripravovať tradičné jedlá rôznych krajín Európy ako Slovensko, Česko, Maďarsko, Švajčiarko či Taliansko. „Cieľom týchto akcii je podporiť spoluprácu stredných škôl, výmenu skúseností a nových receptúr, ale aj upevňovanie a nadväzovanie neformálnych vzťahov medzi žiakmi a pedagógmi,“ poznamenal riaditeľ školy. Ako zároveň doplnil, po bavorskej kuchyni neskôr predstavia opäť maďarskú kuchyňu, ale aj špeciality z Ruska.

Zdroj: Rimava.sk
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross