No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS: Vychutnajte si jubilejné výročie Československa na tanieri v modernom šate

Uplynulý rok 2018 bol rokom významného jubilea v dejinách Česka i Slovenska. Práve v roku 2018 sme si pripomenuli 100. výročie vzniku Československa. Pre tej príležitosti si Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS) v Rimavskej Sobote pripravila Dni modernej slovenskej kuchyne. Slovenské jedlá s nádychom modernosti v gastronómii pripraví spolu so študentami pripraví šéfkuchár Hotela Dixon v Banskej Bystrici a predseda Banskobystrického klubu kuchárov a cukrárov Richard Cisár.

Slovenskú modernú kuchyňu ochutnáte aj v domácej huspenina vo forme s bylinkovým vinagrétom alebo si na pochutnáte na šmirkašovej pomazánke s pažítkou ako predjedlo. Za ochutnanie bude stáť aj tekvicovo-zemiakový krém s opraženými tekvicovými semiačkami. A keď rozmaznáte svoje chuťové poháriky predjedlami či polievkami, tak svojim bunkám doprajte rozkoš aj hlavnými jedlami. Čo si vyskúšať konfitované bravčové stehno špikované gazdovskou slaninou a mrkvou a k tomu štuchané zemiaky s bryndzou, kyslou smotanou a mladou cibuľkou alebo čo tak zemiaková štrudľa na šošovicovo-zeleninovom ragú? Takýmto pochúťkam dobre padne aj niečo sladké, nemyslíte? Možno takým našim tipom je domáca lokša plnená s makom a cukrom s karamelizovanimi jablkami.

Túto explóziu výnimočnej chuti slovenskej modernej kuchyne Vám pripravia a naservírujú v zariadení Čierny orol na Hlavnom námestí už o pár dní. A to od utorka, 12. februára, do štvrtku, 14. februára. Prezradíme však, že toto ale nie je všetko čo si SOŠOS pripravila. Zatiaľ si však užite Dni modernej slovenskej kuchyne.

Zdroj: Rimava.sk, Reklamný článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross