No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS: Vychutnajte si špeciality bavorskej kuchyne a zapite ich čapovaným pivom Paulaner

cierny-orolStredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS) v Rimavskej Sobote si opäť pripravila jednu zo svojich akcií a ako inak, znovu sa zamerala na naše chuťové bunky. Tie pohladia špeciality počas podujatia Októberfest Dni bavorskej kuchyne. Pripraví vám ich šéfkuchár hotela Dixon v Banskej Bystrici Richard Cisár, ktorý v minulosti pôsobil taktiež ako šéfkuchár v Bavorsku. A aby atmosféra južného Nemecka bola úplná, nebude chýbať ani tekuté osvieženie, a to v podobe čapovaného bavorského piva Paulaner.

A na aké špeciality sa môžete tešiť? Na jedálnom lístku v Čiernom orlovi od utorka, 27. do štvrtka, 29. septembra, nájdete pečené bravčové koleno s dusenou kapustou a bavorskou knedľou, pečené bavorské kačacie stehno, bavorský knedlík s hubovo – smotanovým ragú, grilované Leberkäse, mníchovskú roštenku, Allgäuer käsespätzle – restované syrové spätzle s opraženou cibuľkou, či bavorský krém s lesným ovocím. Jedlá tejto zahraničnej kuchyne si môžete vychutnať v daných dňoch v jedálni Čierneho orla do 15:00 hod. Príjemné posedenie si však určite vychutnáte aj na letnej terase Átria, ktoré je otvorené až do 20:00 hod.

SOŠOS organizuje pravidelne podobné podujatia, študenti sa na nich učia pripravovať tradičné jedlá rôznych krajín Európy ako Slovensko, Česko, Maďarsko, Švajčiarsko či Taliansko. „Cieľom týchto akcii je podporiť spoluprácu stredných škôl, výmenu skúseností a nových receptúr, ale aj upevňovanie a nadväzovanie neformálnych vzťahov medzi žiakmi a pedagógmi,” poznamenal riaditeľ školy Jaroslav Bagačka.

PR článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross