No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Týždeň talianskej kuchyne v novembri

6. novembra 2009 |  | | |

Budúci týždeň, od pondelka - 9.novembra, do piatka - 13.novembra, sa bude v stravovacích zariadeniach Spojenej školy v Rimavskej Sobote niesť v znamení druhého ročníka talianskej kuchyne. Podľa slov riaditeľa školy Jaroslava Bagačku by každý deň malo byť pripravených šesť jedál talianskej kuchyne.

„Minulý rok sme ich  pripravovali pod gestorstvom Martina Kovarského (šéfkuchár zo City Hotela v Bratislave, pozn. red.), od ktorého sme sa trošku priučili. Tento rok budú jedlá pripravovať iba žiaci a majstri odbornej výchovy,” uviedol Bagačka. Medzi ponúkané špeciality budú patriť polievky Minestra, Zuppa di pomodori, Burida, cestoviny Penne di pollo, Lasagne, Farfale alla padova, Spagety, či mäsové pokrmy Angello al rosmarino, Pollo in padella.

Týždeň talianskej kuchyne bude prebiehať v obidvoch školských zariadeniach - v budove Čierneho orla na Hlavnom námestí a v Junior komplexe na Železničnej ulici. Spojená škola každoročne organizuje Týždeň slovenskej, maďarskej, českej, racionálnej a talianskej kuchyne. Tento rok riaditeľ školy ešte plánuje týždeň racionálnej výživy a budúci rok na spestrenie uvažuje aj nad ázijskou kuchyňou.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross