
Utorok je tu a s ním aj nová dávka gastronomických tipov z Rimavskej Soboty. Ak vás prepadol hlad a stále váhate, kam sa vybrať na obed, máme pre vás prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúkajú miestne podniky. Stačí si otvoriť menu.rimava.sk a vybrať si jedlo presne podľa nálady.
Rimavskosobotské reštaurácie tradične nesklamali. Aj tento týždeň dokazujú, že ich kuchyne vedia zaujať vôňou, domácimi receptami aj nevšednými kombináciami.
Článok pokračuje pod reklamou
Hotel Zlatý Býk ponúka polievky ako z babičkinej kuchárky: domáci slepačí vývar s cestovinou alebo klobásovú polievku á la Szoky. Z hlavných chodov môžete siahnuť po hovädzom plátku s kôprovou omáčkou a domácou knedľou, prípadne po vyprážanom rybom filé so zemiakovým šalátom. Špecialitou dňa sú bravčové medailóniky v pomarančovej omáčke s estragónom a zapečené zemiaky plnené slaninkou a pažítkou.
Jedáleň RIO láka oravskou kapustovou sladkou polievkou. Hlavné jedlá sú pestré: kuracie prsia na šampiňónoch s ryžou, čevabčiči s varenými zemiakmi, cibuľou a horčicou, alebo kuracie vykostené stehná v barbeque omáčke s hranolkami.
Zoraya Caffé & Restaurant vsadila na jemný hráškový krém so smotanou a krutónmi. Medzi hlavnými jedlami nechýba kurací steak zapekaný s enciánom a brusnicami, podávaný s dusenou ryžou a šalátom, ďalej koložvárska kapusta či fish and chips. Biznis menu ulahodí milovníkom cestovín: tagliatelle zucca s grilovaným kozím syrom, krémovou tekvicovou omáčkou, pečenou tekvicou a praženými tekvicovými semiačkami.
Tak čo, máte jasno? Rimavská Sobota opäť ukazuje, že aj obyčajný pracovný deň môže mať chutný vrchol. Stačí si vybrať a užiť si obed, ktorý vás postaví na nohy. Dobrú chuť!
Zdroj titulnej ilustrácie: envato.com
NENECHAJTE SI UJSŤ