Budúci týždeň sa v prevádzkach Spojenej školy v Rimavskej Sobote ponesie v znamení maďarskej kuchyne. Ako sa pre Rimava.sk vyjadril riaditeľ spojenej školy Jaroslav Bagačka, v poradí deviaty ročník Týždňa maďarskej kuchyne je súčasťou partnerskej spolupráce spojenej školy so školami v maďarskom Ózde a najnovšie aj v Kazinbarcike. „Akcia bude zároveň stážou pre študentov,“ uviedol pre Rimava.sk Bagačka a dodal, tento rok ich povedie skúsený kuchár László Kiss, ktorý je svojimi špecialitami známy v budapeštianskych hoteloch a výletných lodiach. Medzi pripravované špeciality budú patriť - hortobágyske plnené palacinky, rybacia polievka halászlé, fazuľová polievka jókai, pochúťka ezstergom, lacipečenye, ako dezert halušky somlöi či gundel palacinky.
Zahájenie akcie bude v pondelok, 22. septembra, o 10.30 hod. v budove Čierneho orla. V prevádzkach spojenej školy (Čierny orol a Junior Komplex) potrvá do 26.septembra. Ako Bagačka poznamenal, jej otvorenie nebude mať vplyv na prevádzku v reštaurácii.
Spojená škola v priebehu roka organizuje niekoľko podobných akcií. Týždeň maďarskej kuchyne sa strieda s týždňom slovenskej, českej a racionálnej kuchyne, čo podľa Bagačku pre mesto prináša spestrenie tunajšieho gastronomického stereotypu.
Zdroj: Rimava.sk