RIMAVSKÁ SOBOTA – Od budúceho pondelka (17. 7.) do piatka (21. 7.) si v zariadení Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) – v Reštaurácii Mladosť, môžete pochutnať na tradičných jedlách našich českých susedov.
Tieto jedlá vám spoločne so žiakmi SOŠOS pripraví kuchár z partnerskej školy SOU Poděbrady Josef „Pepa“ Zalabák spoločne s Karelom Divišom. Samozrejme, zoznam jedál na celý týždeň si tak isto prečítate v rodnom jazyku hosťujúcich kuchárov.
Článok pokračuje pod reklamou
Okrem iných veľmi chutných jedál vám tím študentov spoločne s kuchármi pripravia aj známe české jedlá, ako napríklad domácí česká svíčková na smetaně s karlovarskými knedlíky, vepřo, knedlo, zelo, Švejkův talíř (pečené vepřové kolínko, uzená krkovice, klobása) alebo aj Poděbradský bramborák se zelím.
Po hlavnom jedle budú na vás čakať aj dezerty pod názvom Pozornosť českej kuchyne – lívančeky s jahodovou omáčkou, trhanec s ovocným přelivem, kynuté knedlíky s borůvkami a šlehačkou alebo čápy s mákem.
Prikladáme vám aj jedálny lístok, ktorý vám prezradí, čo vás v dennom menu bude čakať. Prajeme vám dobrú chuť!
NENECHAJTE SI UJSŤ