No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vyberáte si školu? SOŠTaAP otvára nový odbor

Zachytili ste informácie o tom, že na Vianoce nebude dostatok pekárenských výrobkov? Možno si nebudeme vedieť kúpiť náš obľúbený chlieb, vianočku či iné pečivo. Vieme aj dôvod – nedostatok pracovníkov.

O prácu v agrosektore nie je dlhodobo zo strany mladých ľudí vysoký záujem. Pekársky sektor nie je výnimkou. 

Stredná odborná škola technická a agropotravinárska (SOŠTaAP) v Rimavskej Sobote otvára v školskom roku 2024/2025 nový odbor cukrár pekár/cukrárka pekárka.

Ide o učebný odbor, štúdium ktorého trvá štyri roky a jeho pridanou hodnotou je získanie dvoch výučných listov. Ďalším bonusom bude odborný výcvik. Potrebné vedomosti a zručnosti žiaci nadobudnú v moderných novovybudovaných cukrárskych a pekárskych dielňach.

Nové trendy či práca s novými technológiami im tak po nástupe do praxe vôbec nebudú cudzie. Chceme aj takýmto spôsobom podporiť mladú generáciu pekárov a cukrárov na Slovensku.

Sladké či slané? Nemusíš sa rozhodovať. Naučíme ťa piecť oboje. V SOŠTaAP radi robíme veci, ktoré majú zmysel. Preto neváhaj a využi svoju príležitosť.

Viac informácií o Strednej odbornej škole technickej a agropotravinárskej sa dozviete aj na jej oficiálnej webovej stránke.

Text a foto: SOŠTaAP v R. Sobote


PR článok
Rimavu číta viac ako 100 000 ľudí mesačne, odprezentuj svoju firmu aj ty. Kontakt: [email protected]


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross