Zachytili ste informácie o tom, že na Vianoce nebude dostatok pekárenských výrobkov? Možno si nebudeme vedieť kúpiť náš obľúbený chlieb, vianočku či iné pečivo. Vieme aj dôvod – nedostatok pracovníkov.
O prácu v agrosektore nie je dlhodobo zo strany mladých ľudí vysoký záujem. Pekársky sektor nie je výnimkou.
Stredná odborná škola technická a agropotravinárska (SOŠTaAP) v Rimavskej Sobote otvára v školskom roku 2024/2025 nový odbor cukrár pekár/cukrárka pekárka.
Ide o učebný odbor, štúdium ktorého trvá štyri roky a jeho pridanou hodnotou je získanie dvoch výučných listov. Ďalším bonusom bude odborný výcvik. Potrebné vedomosti a zručnosti žiaci nadobudnú v moderných novovybudovaných cukrárskych a pekárskych dielňach.
Nové trendy či práca s novými technológiami im tak po nástupe do praxe vôbec nebudú cudzie. Chceme aj takýmto spôsobom podporiť mladú generáciu pekárov a cukrárov na Slovensku.
Sladké či slané? Nemusíš sa rozhodovať. Naučíme ťa piecť oboje. V SOŠTaAP radi robíme veci, ktoré majú zmysel. Preto neváhaj a využi svoju príležitosť.
Viac informácií o Strednej odbornej škole technickej a agropotravinárskej sa dozviete aj na jej oficiálnej webovej stránke.
Text a foto: SOŠTaAP v R. Sobote
PR článok
Rimavu číta viac ako 100 000 ľudí mesačne, odprezentuj svoju firmu aj ty. Kontakt: [email protected]
NENECHAJTE SI UJSŤ