No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vôňa klobás sa vráti na Hlavné námestie, čaká nás 3. ročník KlobásaFestu. Prihlásiť sa do súťaže môžete aj vy

21. septembra 2022 | | |  | 
Ilustračná fotografia z podujatia KlobásaFest 2018.

RIMAVSKÁ SOBOTA - Prvý ročník sa uskutočnil v októbri 2018. Na Hlavnom námestí sa zišli desiatky vychýrených kulinárov, aby pripravili najlepšiu sobotskú klobásu. Po dvoch rokoch, keď sa toto podujatie konalo naposledy, sa opäť otvoria brány najväčšej súťaže vo výrobe a grilovaní klobás - KLOBÁSAFEST 2022.

Je načase oprášiť staré recepty, mäsiarske náčinia a opäť doniesť na námestie magickú vôňu grilovaných klobás, zábavu a hlavne priateľskú atmosféru. A to v sobotu 8. októbra so začiatkom o 10-tej hodine.

Článok pokračuje pod reklamou


Na 3. ročníku súťaže vo výrobe a grilovaní klobás sa opäť môžu stretnúť tímy, ktoré použijú tajné rodinné recepty a ingrediencie, ktoré dozaista roztancujú chuťové poháriky návštevníkov. Soboťanov opäť spojí jedlo a zábava.

Podujatie okorení svojím humorným slovom moderátor, herec a zabávač Juraj "Šoko" Tabaček. V chladnejšom počasí vo vás nerozprúdia krv iba pikantné ingrediencie, ale aj hudobná zložka v podobe skupiny Sendreiovci a piesne, ktoré od slovenských a českých hudobných ikon zreprodukujú kapely Elán Tribute a Kabát Revival. V rámci kultúrneho programu vystúpia aj heligonkári a FS Lieščina. Stretnúť môžete aj najlepších pouličných umelcov Slovenska.

Neodmysliteľnou súčasťou KlobásaFestu budú aj atrakcie pre najmenších, ulička s regionálnymi výrobcami MAS Malohont a regionálnymi pultami Náš kraj. Zakúpiť si budete môcť aj maľované obrazy Rimavskej Soboty. Milovníci áut z čias minulých sa pokochajú krásou veteránov zo širokého okolia. Svoju odvahu môžete dokázať napríklad na adrenalínovej atrakcii - ródeo býkovi.

Svoje chuťové bunky pošteklíte nielen grilovanými klobáskami jednotlivých súťažných tímov, ale aj grilovanými špecialitami, čapovanou treskou v rožku a rybacími špecialitami vo FoodTruckoch Taurisu, Muránskymi buchtami, buchtami a pagáčmi od Marcelky, palacinkami, cukrovou vatou alebo popcornom.

Festival vôní, chutí a dobrej nálady sa bude niesť v duchu niekoľkých jednoduchých pravidiel. Do súťaže sa môže prihlásiť tím s minimálnym počtom 3 členov a maximálnym počtom 5 členov.

Úlohou družstiev bude pripraviť a ugrilovať chutné klobásy v čase od 10:00 do 15:00 z dodaného množstva mäsa (15 kilogramov) a bravčových čriev (50 metrov) v minimálnej dĺžke 20 centimetrov na hodnotenie pre porotu.

Registrácia a rozkladanie stánkov sa začne o 8:00. Pri vjazde na Hlavné námestie sa zaregistrujete, prevezmete si základný balík, ktorý bude obsahovať číslo stanoviska, kupón na mäso, črevá, chlieb a vrecia na odpad. Do 10:00 budete mať čas na rozloženie stánku.

Článok pokračuje pod reklamou


O hodnotenie sa postará 3-členná odborná porota, ktorá bude hodnotiť anonymne chuť grilovanej klobásy, vzhľad a konzistenciu surovej klobásy. Okrem toho počas celého dňa budú sledovať spôsob prípravy mäsa, výrobu a grilovanie klobás, spoluprácu v tíme a celkový dojem.

Organizátor každému tímu dodá súťažnú tácku, na ktorej doručí na hodnotenie minimálne 20 centimetrov ugrilovanej klobásy do 15:00. Od 18:00 do 20:00 si každý tím urobí poriadok na pridelenom
stanovisku.

Všetky potrebné inštrukcie a podmienky na zapojenie sa do súťaže KlobásaFest nájdete na tomto odkaze. Prihlásiť do súťaže sa môžete do 30. 9. 2022.

Kontakt na prihlasovanie tímov: [email protected], 0904 206 600.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross