No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V R. Brezove si svoje sily zmerali dobrovoľní hasiči, najbližšie ich čaká Gemerský pohár

Obec Rimavské Brezovo na severe Rimavskosobotského okresu patrilo uplynulú sobotu aj hasičskej súťaži. Svoje sily si dobrovoľní hasiči zmerali v rámci 10. ročníka súťaže O pohár predsedu DHZ Rimavské Brezovo. Ako ďalej Rimava.sk informovala Jozefína Očenášová, tajomníčka Územnej organizácie dobrovoľnej požiarnej ochrany SR v Rimavskej Sobote súťaž preverila zdatnosť, šikovnosť, silu a rýchlosť členov DHZ v troch kategóriách a zároveň uzavrela 5. kolom okresnú Gemersko- Malohontskú hasičskú ligu.

„Počasie nám prialo, a tak sa družstvá mohli pustiť do zápolenia. Adrenalín stúpal, vyhrať chcel každý. No najlepším sa môže stať len jeden,“ podotkla s tým, že v kategóriach mužov aj žien tento rok dominovali hasiči a hasičky z DHZ Teplý Vrch a tak sa stali víťazmi okresnej ligy. Podľa jej slov v kategórii mužov do 1500 cm3 zvíťazil DHZ Figa, pred mužmi z Hrachova rozdielom len jedného bodu. Ako ďalej priblížila, na druhých miestach v okrese skončili zhodne DHZ Kružno - muži aj ženy. Kategóriu žien uzavreli a na 3. mieste skončili domáce ženy z Rimavského Brezova. V kategórii mužov nad 1500 cm3 na 3. mieste skončil DHZ Hrachovo a štvoricu postupujúcich na Gemerský pohár podľa Očenášovej uzatvárajú muži z DHZ Rimavská Baňa.

„Verím, že aj tento rok budú naše družstvá reprezentovať tak ako vždy – skvele. Ide o súťaž najlepších družstiev 3 okresov – Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava,“ doplnila a dodala, že tento rok sa Gemerský pohár uskutoční 15. septembra v Gemerskej Polome.

Zdroj: Rimava.sk FOTO: archív Jozefína Očenášová


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross