No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Po nočnej búrke ostalo bez elektriny viac ako 2 tisíc odberných miest

3. septembra 2020 |  | | |
ilustračné foto

Bez elektriny ostalo po nedávnej nočnej búrke viac ako 2 tisíc odberných miest v okrese Rimavská Sobota. Problémy boli hlásené na vysokom napätí aj na nízkom napätí z 30. na 31. augusta. Ako ďalej Rimava.sk informoval hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš, poruchy začali pribúdať v hojnom počte od polnoci, 31. augusta. "Dokopy ich bolo 56, z toho 7 bolo na úrovni vysokého napätia a 49 na úrovni nízkeho napätia," povedal Gejdoš s tým, že druhý deň po nahlásení porúch odstraňovali už len jednu poruchu na vysokom napätí v obci Chrámec. Bez elektriny tam bolo už len niekoľko odberateľov. "Táto porucha trvala od včera, pretože vplyvom búrky došlo k pretrhnutiu vodičov na dvoch rozličných miestach," hovorí Gejdoš a dodáva, že celkovo bolo týmto výpadkom zasiahnutých viac ako 600 odberných miest. Na nízkom napätí odstraňovali niekoľko porúch, ale tie majú podľa Gejdoša vplyv len na lokálnu úroveň a obmedzujú len menší počet odberateľov.

Článok pokračuje pod reklamou



Najväčšia porucha bola v utorok od 01:56 do 10:07. "Kvôli búrke a polámaným izolátorom na vedení vysokého napätia zostalo bez prúdu zhruba 1 600 odberných miest v obciach Kráľ, Abovce, Číž, Hubovo, Chanava, Lenartovce, Lenka, Riečka a Rimavská Seč," zdôraznil hovorca SSD.

Druhý najväčší výpadok prišiel v čase približne od 2:00 do 17:40 v obciach Teplý Vrch, Uzovská Panica, Veľký Blh, Drienčany a Budikovany. "Tu zostalo bez elektriny zhruba tisíc odberných miest. Dôvodom bol poškodený vodič. Lokalizácia a opravy trvali dlhšie kvôli komplikovanému terénu," podotkol.

Vo všetkých prípadoch však podľa jeho slov platilo, že ich pracovníci reagovali na nahlásené poruchy okamžite ako to poveternostná situácia a terén dovoľovali. "Momentálne je situácia pod kontrolou," doplnil s tým, že v priebehu včerajšieho dňa mali odstrániť všetky poruchy.

Počas búrky v R. Sobote vyvalilo niekoľko stromov. Hasiči však počas tejto noci nemali hlásené prípady v súvislosti s búrkou a vetrom. Na Rožňavskej ulici zlomilo jeden strom. Ten našťastie nezasiahol žiadne auto.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross