No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Chcú vybehať nádej na lepší život. Ďalší ročník benefičného behu, ktorý organizuje Soboťanka, je čoskoro tu

16. mája 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA/ROŽŇAVA – Soboťanka Marcela Vrábeľová sa pred pár rokmi pustila do projektu Vráťme behom nádej, ktorý organizuje pod o. z. Gemerunners running club. Cieľ je jasný – pomôcť zdravotne znevýhodneným deťom. Štartovné, ktoré sa vyzbiera, totiž vopred vybranému malému bojovníkovi pomôže zabezpečiť nevyhnutnú liečbu, rehabilitácie či potrebné pomôcky.

„Prvú akciu som organizovala ako fyzická osoba s podporou gemerských bežcov (o. z. Gemerunners running club) v roku 2018 pre Martinka Kupca z Veľkého Zálužia, ktorý je jeden zo štyroch detí v EÚ postihnutý smrteľným ochorením - Louis Barovej syndrómom,“ povedala pre Rimava.sk Marcela Vrábeľová.

Článok pokračuje pod reklamou


Na akcii, ktorá sa konala v Rožňave, pre neho vtedy vyzbierali 1 747 eur. „Dokopy s financiami, ktoré ľudia poslali neskôr, sme mu prispeli sumou krásnych 2 018 eur na jeho liečenie a rehabilitácie. Podujatia sa zúčastnilo 145 bežcov. S touto rodinou som dodnes v kontakte, Martinko bojuje statočne. On bol mojím prvým impulzom pre zrod projektu pomoci zdravotne znevýhodneným deťom,“ vysvetlila ďalej organizátorka podujatia.

Hlavnou myšlienkou projektu Vráťme behom nádej je podľa jej slov každoročne vytvoriť bežecké podujatie s trasou vhodnou aj pre osoby, ktoré nie sú aktívnymi bežcami, športovcami. „Odbehnuté kilometre sú venované vopred určenej zdravotne znevýhodnenej osobe. Celý výťažok z akcie (štartovné bežcov, tombola, vstupné na podujatie osôb, ktoré sa prídu pozrieť na sprievodný program) je venovaný na podujatí rodine zdravotne postihnutého na liečenie a rehabilitácie,“ dodala Marcela Vrábeľová.

Tento rok sa rozhodli behať pre Tamarku Chmelárovú z Levoče, ktorá má detskú mozgovú obrnu a epilepsiu. Tamarka má sedem rokov a žije s maminou a s jej starším bratom. Pri pravidelných rehabilitáciách má šancu sa jedného dňa postaviť na nohy.

„Akcia sa bude konať 21. mája na futbalovom štadióne v Rožňave. Podujatie príde podporiť speváčka Katarína Stohrová v akustickom doprovode. Pre deti pripraví program Mestský futbalový klub Rožňava. Pripravená je aj tombola, ktorú si osoby môžu zakúpiť za 1 euro,“ priblížila organizátorka podujatia.

Vstupné je rozdelené pre bežcov (6 eur + dobrovoľný príspevok) a divákov, ktorí si prídu pozrieť vystúpenie Kataríny Stohrovej (3 eurá + dobrovoľný príspevok). „Podujatie nám opäť príde moderovať Róbert Kobezda z divadla Actores. Bude tam zaručene dobrá atmosféra. Všetkých srdečne pozývame. Vítaní sú na našej akcii aj walkeri – chodci,“ porozprávala ďalej Marcela, ktorá si do budúcna chce vytvoriť vlastné občianske združenie Vráťme behom nádej, pod ktorým chce benefičný beh pravidelne organizovať.

„Pokiaľ by sa našli dobrovoľníci v Rimavskej Sobote, tak som otvorená možnostiam organizovania tohto benefičného podujatia aj v mojom rodnom meste a tiež ak by sa našiel niekto v Rožňave, kto by sa chcel venovať dobrovoľníctvu a svoj voľný čas venovať nezištne na pomoc druhým, tak sa nám môže kľudne ozvať a pridať sa k nám. Budeme radi, ak sa náš tím rozšíri,“ vyzvala Marcela Vrábeľová.

Registrovať sa na benefičný beh môžete na tomto odkaze. Novinky o tomto podujatí nájdete na tomto odkaze.

PROGRAM
09:00 Registrácia
09:45 Prednáška – Bojovníčka Tamarka
10:00 Štart behu na 4 km - dospelí
10:20 Štart behu na 800 m - deti
12:00 Vyhodnotenie + tombola

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross