No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Pozrite si, ako vybrať správne sklo do sprchového kúta

1. októbra 2022 |  | 
Zdroj foto: JR-stock/Shutterstock.com

Sprchový kút to je neobyčajne pohodlné riešenie, ktoré je obľúbené v množstve domov. Pozrime sa na to, ako si vybrať správne sklo do sprchového kúta. Je to veľmi dôležitá otázka, ktorej sa nemôžeme vyhýbať počas výberu sprchového kúta. Na čo treba pamätať? Ako si vybrať? Aké sklá splnia vaše očakávania?

Sklo do sprchového kúta

Stojí za zmienku, že výroba skla pre sprchové kúty je založená na tvrdenom - kalenom skle. Vzhľad takéhoto skla sa nelíši od bežnej tabule skla. Materiál je vyrobený tepelnou úpravou. Vďaka tomu sa môžete tešiť z vysokej odolnosti voči poškodeniu. Ani silné mrazy nie sú prekážkou pre tvrdené sklá. Pri použití sprchového kúta sa oplatí venovať pozornosť okrajom skla. Pri montáži kabíny musíme chrániť hrany proti položeniu skla na podlahu. Pri rozbití sa sklo rozbije na stovky kúskov.

Sklá do sprchových kútov – aká hrúbka skla?

Sklo do sprchového kúta by malo mať vhodnú hrúbku. Typicky sa hrúbka vzťahuje na použité riešenie. Výrobcovia používajú sklo s hrúbkou 4 až 10 mm. Nižšie hodnoty platia pre vaňové zásteny a profilové kabíny. Hrubšie sklo (6-10mm) sa používa v kabínach Walk in alebo v neprofilovaných kabínach, kde sú okraje odkryté. Sklo do sprchových kútov musí mať hrúbku, ktorá nám zabezpečí pohodlie a odolnosť. Tiež stojí za to pamätať na vhodné doplnky pre sprchové kúty - môžete si ich kúpiť tu.

Sklo do sprchového kúta - druhy

Ukazuje sa, že sklo do sprchového kúta má mnoho podôb. Najčastejšie používané sklo je transparentné, teda priehľadné. Sprchový kút s použitím takéhoto skla sa vyznačuje estetikou, eleganciou a zaujímavým štýlom. Sklo tohto typu dobre funguje v moderných kúpeľniach, kde chceme zabezpečiť priestrannosť a atmosféru. Ďalším riešením je zrkadlo alebo matné sklo. Sprchový kút môže byť celý vyrobený z matného skla alebo pokrytý pásom v strede. Zrkadlové sklá pre sprchové kúty dokážu urobiť skvelý vizuálny dojem a dodajú nám diskrétnosť. V moderných interiéroch nájdeme čierne a grafitové sklo. Tmavá farba zdôrazňuje eleganciu miestnosti.

Ako vidíte, sklo do sprchového kúta má rôzne podoby. Pri výbere kabíny stojí za to zvážiť vaše očakávania a preferencie. Iný model bude fungovať v menšej kúpeľni a iný vo väčšej kúpeľni. Vynikajúca kvalita skla kabíny zabezpečí, že tento prvok budeme využívať dlhé roky.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross