No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Revúcej sa už tento víkend uskutočnia majstrovstvá Slovenska vo volejbale

5. mája 2023 | | | |  | 
Foto archívna. Mládežníci z Revúcej. Zdroj: Mário Kumi

REVÚCA – Majstrovstvá Slovenska v šestkovom volejbale sa odohrajú už v sobotu, 6. mája. Tie sa uskutočnia v telocvični Strednej odbornej školy Revúca. My sme sa rozprávali so športovým riaditeľom volejbalového klubu v Revúcej Marošom Kumim, ktorý nám prezradil, ako sa na toto podujatie pripravovali a aké má očakávania od revúckych volejbalistov.

“Príprava na MSR sa odohráva v dvoch oblastiach: hernej a organizačnej. Mladí hráči dohrávali súťaže a mali špecializované tréningy. Čo sa týka organizácie, bolo treba zabezpečiť halu, nové dresy a nové tričká pre hráčov. Takýto volejbalový sviatok má sto drobností, ktoré sa ukážu vtedy, keď si človek myslí, že má všetko pripravené,” spomenul Kumi.

Článok pokračuje pod reklamou


Čo sa týka cieľov, tie majú revúcki volejbalisti najvyššie. “Sú na to dostatočne pripravení, ale psychika v tomto veku zohráva veľkú úlohu. Čiže MSR môžu dopadnúť všelijako,” povedal riaditeľ.

Víťaz súťaže nepostupuje na žiadne európske kolá a nie je ani finančne ohodnotený. “Môže sa mladým hráčom otvoriť cesta za väčším volejbalom,” dodal. Turnaj sa odohrá, ako bolo spomenuté, v telocvični SOŠ Revúca. Čo sa týka kapacity, na zápasy 1. ligy tam chodilo približne 250 divákov.

Na turnaji sa zúčastnia najlepší mládežníci Slovenska a tréneri podľa Kumiho budú môcť vidieť nádeje slovenského volejbalu a možno aj budúcich reprezentantov. "Hráči dostanú možnosť porovnať sa so svojimi rovesníkmi a zažiť tie emócie počas vrcholového turnaja," ozrejmil Kumi vo februári 2023.

Pre Revúcu ide o veľký turnaj, ktorý naposledy organizovali v roku 1984. “V Revúcej sme mali česť organizovať majstrovstvá ČSSR v roku 1982, finále Československého pohára, majstrovstvá SSR 1984 a niekoľkokrát Štvorstretnutia krajov SSR. Odvtedy sme takto veľkú akciu neorganizovali,” vysvetlil Kumi.

Čo sa týka finančných prostriedkov na organizáciu, tie mali vďaka reklamným partnerom. “Preto chcem aj touto cestou poďakovať DELPHIN, SMZ a.s. Jelšava, SLOVMAG a.s. Lubeník, Mateoli s.r.o., Atena, Jahoda, Mestské lesy Revúca, Pizzeria TRIO, Mamut, HERMAN a.s. Revúca, Oblastný výbor Stred Slovenská volejbalová federácia a ďalším,” uzavrel Kumi.

Program MSR v Revúcej:
11:00 MVK Magnezit Revúca - VKM Stará Ľubovňa
13:00 VK Púchov - VKM Stará Ľubovňa
15:00 - MVK Magnezit Revúca - VK Púchov


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross