No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Súd odmietol sťažnosť na bývalého riaditeľa nemocnice v Hnúšti za neoprávnený odber plynu

Alexander OS Rimavská SobotaSudca Okresného súdu Rimavská Sobota odmietol sťažnosť prokurátora na obvineného Alexandra A., ktorý je bývalým riaditeľom hnúšťanskej nemocnice. Obvinený je z obzvlášť závažného zločinu krádeže a podvodu, súvisieť má s nelegálnym odberom plynu v nemocnici. Ako Rimava.sk ďalej informoval Ľuboš Murgaš z Krajského súdu Banská Bystrica, na predbežnom prejednaní obžaloby obvineného Alexandra A. z Rimavskej Soboty sudca obžalobu odmietol a vo štvrtok, 22. augusta, ju vrátil prokurátorovi na došetrenie. "Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť," povedal pre Rimava.sk Murgaš.

Podľa polície obvinený Alexander, ako riaditeľ a zároveň likvidátor nemocnice v Hnúšti v likvidácii, bol uzrozumený s tým, že Slovenský plynárenský priemysel preruší dodávku zemného plynu pre nemocnicu.“Opätovne umožnil odoberanie zemného plynu nemocnicou a následne aj podnikateľským subjektom Gemerclinic a to aj napriek tej skutočnosti, že vedel, že uvedené podnikateľské subjekty nemajú uzatvorenú žiadnu zmluvu o dodávke zemného plynu so žiadnym dodávateľom,” informovala vtedy policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Ako v decembri doplnila, k neoprávnenému odberu v hodnote viac ako 60 tis. eur dochádzalo od mája 2012.

Alexandra koncom mája uznal Okresný súd Rimavská Sobota vinným z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a uložil mu trest odňatia slobody vo výmere osem mesiacov nepodmienečne so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia.

Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články
Pojednávanie s bývalým riaditeľom hnúšťanskej nemocnice odročili
Rimavskosoboťan porušil nariadenie súdu, dostal osem mesačný trest
Muža, ktorý figuroval ako riaditeľ hnúšťanskej nemocnice, vzali do väzby
Pre neoprávnený odber plynu v hnúšťanskej nemocnici obvinili riaditeľa z R. Soboty, ostal na slobode


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross