No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Fiľakovom budú znieť tóny alternatívnej hudby, na svoje si prídu i milovníci kníh či piva

filakovo-robert-piatrikFiľakovom budú tento víkend znieť tóny alternatívnej hudby, ktoré doplnia aj literárne workshopy, fotografická dielňa či večerné premietanie umeleckých filmov. Toto a mnoho ďalšieho môžete vidieť a zažiť na najnovšom kultúrno-spoločenskom podujatí s názvom UdvArt, ktoré usporiada MsKS vo Fiľakove v spolupráci s Hradným múzeom. UdvArt sa uskutoční od 8. do 9. júla vo dvore Mestského vlastivedného múzea. Rimava.sk o tom informovala riaditeľka MsKS vo Fiľakove Andrea Illés Kósik.

„Podujatie sa bude niesť v literárno-hudobnom štýle,“ uviedla riaditeľka a dodala, že na všetkých, čo bažia po trošku inom kultúrnom zážitku budú vo dvore vlastivedného múzea čakať koncerty alternatívnej a ethno hudby, predstavitelia slam poetry, slam a foto workshopy a večerné kino.

Počas dvoch dní vás do tajov literárneho sveta zavedú podľa jej slov básnici a slammeri. Ako ďalej spomenula hudobné obzory vám pomôžu rozšíriť Márton Agócs (Aurevoir), Gypo Circus, Kortársadalom, Vera Jonas & Hunor G. Szabó duo a Aylen’s Fall, vďaka ktorým spoznáte ethno-beat, pub music, moderný a elektroniký jazz, balkan-ethno, gipsy a punk, alternatívny rock a podobne.

Podľa riaditeľky sprievodným programom okrem slam poetry workshopu, bude aj fotografická dielňa, večerné premietanie umeleckých filmov a elektronická chillout-deephouse hudba. „Záujemcovia si budú môcť vyskúšať 3D tlačiareň a zúčastniť sa na uložení časovej kapsule. Na našom dvore si svoje miesto ale nájde aj prezentácia handmade výrobkov, knižný veľtrh, umenie a remeslá, ochutnávky miestnych gastro výrobkov a smäd nám uhasia rôzne remeselné pivné špeciality,“ avizuje riaditeľka.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross