No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Čierny orol: Súťaž vo varení kotlíkovej rybacej polievky ako predzvesť FourFestu

Nádvorie Čierneho orla v Rimavskej Sobote rozvoniava jednou z kotlíkových špecialít. Tentoraz to je rybacia polievka, ktorú pripravujú žiaci stredných odborných škôl z Maďarska, Česka, Poľska a Slovenska. Žiaci týchto škôl však nielen dnes, ale hlavne zajtra, 8. júna, ukážu svoje zručnosti, a to v rámci Festivalu odborných zručností žiakov stredných odborných škôl krajín V4, FOURFEST.

Dnes ale niektorí z nich ukážu svoje kuchárske umenie, ktoré hodnotí odborná porota v zložení Ivan Vozár (manažér Slovenského národnému tímu kuchárov a cukrárov), Ladislav Richard Cisár (šéfkuchár hotela Dixon) či Ján Michna (predseda Banskobystrického klubu kuchárov a cukrárov SZKC). Úlohou súťažiacich je navariť maximálne 15 litrov rybacej polievky, pričom hlavnou surovinou je kapor. Na prípravu majú približne 2,5 hodiny. Odborná porota zhodnotí nielen chuť a vzhľad polievky, ale aj samotný proces prípravy, ako technika práce či hygiena pracoviska.

V súťaži však nie sú len žiaci – kuchári. Ako povedal pre Rimava.sk Jaroslav Bagačka, riaditeľ SOŠOS v Rimavskej Sobote, ktorá toto podujatie ako aj FourFest organizuje, v poľskom družstve nie je ani jeden žiak kuchárom. Podľa jeho slov na ich partnerskej škole v Nowom Saczi nemajú odbor, ktorý by sa varením zaoberal, a tak rybaciu špecialitu pripravia žiačky rôznych odborov. Okrem nich sa do varenia pustili aj žiaci z Kolína, Egru, Kazincbarciky a nechýba ani usporiadateľská, domáca, Stredná odborná škola obchodu a služieb.

Fotogaléria Oľgy Biacovskej

 

Zdroj: Rimava.sk (Reklamný článok)
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross