No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Absurdná dráma Piliny divácky úspešná, zopakujú ju v piatok

15. apríla 2010 |  | 

V piatok, 16. apríla, sa v divadelnej sále Domu kultúry v Rimavskej Sobote uskutoční repríza predstavenia s názvom Piliny. Ako pre Rimava.sk uviedol riaditeľ Základnej umeleckej školy (ZUŠ) a zároveň scénograf Pilín Marian Lacko, účasť Rimavskosoboťanov na premiére (1. apríla) bola veľmi príjemným prekvapením. „Pripravených bolo 150 miest a päť minút pred začatím predstavenia už boli všetky obsadené,“ hovorí Lacko a dodáva, že ho záujem divákov milo prekvapil. Pripisuje to však aj tomu, že v predstavení hrá niekoľko študentov herectva z Rimavskej Soboty.

Predstavenie vzniklo v spolupráci Divadla Pictus pri MsKS v Rimavskej Sobote a Fakulty dramatických umení Akadémie umení v Banskej Bystrici. Jej študentka Dana Turanská si režisérske a dramaturgické spracovanie absurdnej drámy autora Rudolfa Skukálka zvolila ako svoju bakalársku prácu. „Herci podali vynikajúce herecké výkony, ktoré ocenili aj profesori z akadémie umení,“ konštatoval Lacko a dodal, že aj diváci odchádzali z predstavenia spokojní. „Mnohí hovorili, že si hru prídu pozrieť ešte raz,“ povedal.

Ako riaditeľ ZUŠ avizuje, zajtrajšia repríza sa nebude hrať v tzv. aréne, ale na celú sálu. Budúci týždeň sa divadelníci s drámou Piliny predstavia v Revúcej na Krajskej divadelnej prehliadke.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: Monika Nagypálová


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross