No active "ca-sidebar-197687" sidebar

ATRIUM ART: Veľkolepý začiatok už dnes večer, s výbornými kapelami a jedinečným divadlom

24. júna 2010 |  | |

Retro kapela, to najlepšie z world music na Slovensku a výborná komédia, v ktorej si zahrá najkrajší seriálový lekár, taký je dnešný program úvodného večera tradične kvalitného a očakávaného festivalu divadla a hudby Atrium Art. Šiesty ročník podujatia slávnostne otvoria o 18.30 hod. na nádvorí reduty Čierny orol v Rimavskej Sobote.

Festival noblesne odštartuje ojedinelé hudobné zoskupenie Funny Fellows, ktoré ponúkne autentickú atmosféru zábavy z prelomu storočia v retro štýle. Piati hudobníci a speváci v zložení Roman Féder (trúbka, husle, spev), veselý akordeonista a vokalista Pavol Ivičič, Marek Berky (klarinet, tenor saxofón, vokál), Daniel Valášek (tuba) a jediný hráč svojho druhu na Slovensku Jozef Scheiner (rezofonická mandolína a gitara), ponúkajú pôvodné aranžmány obohatené o autorský vklad, v medziach štýlovej čistoty.

Hudba je veselá, zábavná, bez zbytočných decibelov a technických efektov. Repertoár Funny Fellows je široký, obsahuje takmer všetky európske národné vplyvy a etnické prvky charakteristické pre old time. Nepovšimnuté nezostali ani piesne slovenskej hudobnej scény, ktoré vplyvom old time vznikli na začiatku štyridsiatych rokov.  Funny Fellows dnes určite opäť presvedčia, ako je s nimi veselo.

O 20.30 už na pódium vystúpi kapela Hrdza, špička žánru world music na Slovensku, ktorá spája modernú hudbu s ľudovým odkazom našich predkov.

Pre tých, ktorých viac zaujíma divadlo (a pre všetky, ktoré tajne obdivujú najkrajšieho slovenského seriálového doktora), je o 22.00 hod. pripravená komédia o manželstve Sólo pre dvoch hluchých, ktorú uvedie Divadlo v podpalubí  a Občianske združenie AEON v réžii Jozefa Krasulu.

V hlavných úlohách tejto skvelej komédie o manželstve, medových týždňoch, ale aj o tom, čo sa stane, keď vám do izby začne padať sneh a láska sa zmení na stereotyp a rutinu, zažiaria Marek Majeský a Lucia Rózsa Hurajová.

Atrium Art, to sú štyri dni kvalitnej kultúry v očarujúcej atmosfére nádvoria historickej budovy Čierny orol. Širokospektrálne zostavený playlist aj tento rok ponúka špičkové profesionálne produkcie zo slovenskej hudobnej i divadelnej scény.

Festival organizuje Občianske združenie Oxymoron a Mestské kultúrne stredisko s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR, Casina club, Ádám stavebného centra, Empora Capital a.s., Mesta Rimavská Sobota, Dr. Slovakia – dražobno realitnej spol. s r. o., Patrol & Guard s.r.o. – súkromnej bezpečnostnej služby a iných.

.


.

Zdroj: Rimava.sk, PR-článok

Súvisiace články
ATRIUM ART: V závere júna v Rimavskej Sobote 6. ročník festivalu divadla a hudby
V nedeľu skončil 5. najúspešnejší ročník festivalu Atrium Art


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross