No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Čas hodovania, jedla a zábavy: Fašiangové oslavy čakajú aj Poltár

17. februára 2023 | | | |  | 
Zdroj: archív mesta Poltár

POLTÁR – Fašiangy majú na Slovensku dlhú tradíciu. Predstavujú čas hodovania, fašiangových sprievodov a tradičných masiek, ktoré boli symbolom radosti, veselosti a hojnosti. Toto všetko a viac čaká na návštevníkov, ktorí prídu túto sobotu (18. 2.) do Poltára.

„Fašiangy sú spojené so životom a zvykmi v našom meste. Preto tomu nebude inak ani tento rok,“ povedal primátor mesta Peter Sitor a pozval ľudí na námestie.

Článok pokračuje pod reklamou


Súčasťou podujatia bude bohatý kultúrny program. Vystúpia miestne folklórne súbory Slniečko, FS Poltarica, FS Kukučky. V programe sa ďalej predstaví folklórne zoskupenie Hráči, spevokol Fialôčka a deti zabavia Dvaja huncúti. 

Na výber budú mať návštevníci aj zabíjačkové špeciality ako fašiangová kapusta, klobásy, hurky, škvarky, zaváraná slaninka a tiež poltárske šišky zvané „herovce“. „Fašiangy organizujeme, aby sa mohli ľudia stretnúť, oddýchli si od každodenných starostí, zabavili sa a prišli na iné myšlienky, verím, že sa nám to podarí,“ uviedol primátor a doplnil, že deti, ktoré v sobotu prídu v maske, budú odmenené. Program začne o 11.00 pred kultúrnym domom na Námestí osloboditeľov.


V najbližších dňoch sa budú konať fašiangové slávnosti aj v mestách a obciach nášho regiónu.

Fašiangy v našom regióne: Nenechajte si ujsť sprievod v maskách, maškarný bál i pochovávanie basy

07.feb.2023 -

Výklad pôvodu fašiangových osláv vychádza z tradícií rímskeho náboženstva.

Ďaľej...

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross