No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Divadelný súbor Daxner Tisovec zvíťazil na krajskej prehliadke

2. mája 2012 |  | | |

Divadelný súbor Daxner Tisovec je najúspešnejším kolektívom Banskobystrického samosprávneho kraja. Prvé miesto, v konkurencii viac ako desiatich súborov, s postupom na celoštátnu súťaž a prehliadku amatérskeho divadla Exit získal súbor koncom apríla s hrou Záveje, ktorej režisérom je Marián Lacko. Odborná porota na 38. ročníku Zochovej divadelnej Revúcej ďalej udelila dve druhé miesta: rimavskosobotskému divadlu Pictus a DS Jána Chalupku mesta Brezno.

Umiestnenie dvoch kolektívov z okresu Rimavská Sobota teší aj Darinu Kišákovú, riaditeľku Gemersko-malohontského osvetového strediska v Rimavskej Sobote (organizátor podujatia). Ako pre Rimava.sk ďalej uviedla, tohtoročná krajská prehliadka bola na vysokej úrovni. Okrem R. Soboty a Tisovca sa tu divákom a odbornej porote predstavili divadelné súbory z Hriňovej, Žiaru nad Hronom, Lučenca, Novej Bane, Banskej Bystrice, Dolnej Strehovej, Brezna, Haliče a Medzibrodu. „Víťazstvo je veľká pocta pre každý kolektív,“ povedala pre Rimava.sk Kišáková a dodala, že na celoslovenskej prehliadke bude ešte väčšia konkurencia. Dúfa však, že pochodia aj tam. „Ak by sa tak stalo, nebude to prvýkrát,“ doplnila.

Ocenenie za herecký výkon v tisovskej hre Záveje od Vladimíra Hurbana Vladimírova získala Dominika Kňažková za postavu Katky. Ako Kišáková poznamenala, súčasťou krajskej prehliadky bola aj vernisáž výstavy Mariana Lacka – Šašovia a blázni, čo úzko súvisí s divadlom.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: www.tisovec.com


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross