No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Dobšinského rozprávkový Gemer vezme deti do sveta čarovných príbehov

RIMAVSKÁ SOBOTA – Dobšinského rozprávkový Gemer na niekoľko dní prenesie Rimavskú Sobotu do čarovného sveta neuveriteľných príbehov a magických bytostí. Mestské kultúrne stredisko si pripravilo bohatý program určený pre deti, ktorý sa bude niesť v téme Dobšinský – slovenský romantizmus a dnešok.

„Cieľom podujatia je uchovávať rozprávky pre budúce generácie rôznymi formami a aktivitami, formovať osobnosť a postoj detí a mladých ľudí príslušnosti k tradíciám, k regiónu a iniciovať mladých začínajúcich autorov k tvorbe rozprávok,“ uviedlo MsKS v Rimavskej Sobote.

XXVI. ročník podujatia Dobšinského rozprávkový Gemer 2020, ktorý sa pre pandémiu minulý rok neuskutočnil, odštartuje v utorok 15. júna. Prešovské Divadlo Babadlo odohrá v priestoroch ZŠ P. K. Hostinského pre žiakov I. stupňa predstavenie Sen jedného duba. „Interaktívne divadelné predstavenie s environmentálnou tematikou je určené detskému divákovi, ktorý si môže zahrať s hercami, či dokonca ovplyvniť záver rozprávky o záchrane stromov a ich osude,“ prezradilo MsKS.

Rozprávkový utorok bude pokračovať o 15:00, a to tvorivými dielňami ľudového tanca s lektorom A. Sýkorom. Určené sú opäť pre deti, ktoré si zatancujú do rytmu ľudovej hudby v baletnej sále Domu kultúry.

Podujatie pokračuje v stredu 16. júna prednáškou, malou ligou tvorivej improvizácie a ukážkou práce s bábkami pre žiakov II. stupňa ZŠ pod názvom Dnešok a svet rozprávok. Lektorom bude Ľubomír Šárik, divadelný teoretik a kritik, režisér, dramaturg.

Deň bude pokračovať čítaním víťazných prác regionálnej autorskej  literárnej súťaže v písaní rozprávok Dobšinského rozprávkový Gemer. Súčasťou bude aj beseda spojená s tvorivou dielňou s lektormi Ľubomírom Šárikom a Milanou Jutkovou.

Program sa zavŕši vo štvrtok 17. júna kreatívnou výtvarnou dielňou s lektorkou Ivanou Markotánovou, kde deti prenesú svoju fantáziu na papier – vytvoria a namaľujú si vlastnú rozprávku. Podujatie Dobšinského rozprávkový Gemer sa neukončí inak, než čítaním najobľúbenejších rozprávok P. Dobšinského pre deti v Materskej škole na Sídlisku Rimava a na ul. Rožňavská.

Podujatie Dobšinského rozprávkový Gemer z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross