No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Film Ouca z produkcie P. Pavlíka a K. Smacznej bude súťažiť na medzinárodnom filmovom festivale

27. júla 2022 | | |  | 

PIEŠŤANY/RIMAVSKÁ SOBOTA - Film Ouca, za ktorým stojí dvojica Peter Pavlík a Katarína Smaczna, bude mať svoju predpremiéru na medzinárodnom filmovom festivale Cinematik v Piešťanoch. Ouca sa predstaví ako jeden zo súťažných filmov.

Film sa zaradil medzi jedenásť slovenských dokumentov, ktoré majú na festivale vytvorenú vlastnú kategóriu Cinematik.doc. "Do živej súčasnej témy zatína aj film Ouca (2021) s podtitulom (Ne)skutoční príbech. Režisér a scenárista Peter Pavlík v ňom rekapituluje pandémiu očami ‚Ľuboša',  ktorý odmieta veriť informáciám z mainstreamových médií a pravdu si hľadá z alternatívnych zdrojov," opísali organizátori festivalu film.

Článok pokračuje pod reklamou


Podľa slov Petra Pavlíka sú šťastní, že ich malý film sa objaví na festivale s prvotriednou ponukou. "Je to takisto výborná príležitosť prvýkrát odprezentovať OUCU divákom oficiálnym spôsobom. Teraz si musíme držať palce, nech zaujmeme a výsledok sa návštevníkom bude páčiť," uviedol pre Rimava.sk Pavlík, ktorý si pred dvomi rokmi na tomto istom festivale prebral cenu za snímku Králi videa. Podľa slov Kataríny Smacznej, to, že niekto pôsobí v malom meste, neznamená, že nemôže robiť veľké veci.

Ouca bude mať vo svojej kategórii desať rôznych súperov. Ide o filmy Očistec (2021), Slobodní (2022), Trančík (2022), Odpočítavanie, posledný film Ivana Palúcha (2022), Dhaulágiri je môj Everest (2021), Dežo Hoffmann - fotograf Beatles (2022), Žena novej doby (2022), Svetlo na konci dňa (2021), Drsne a nežne (2022) a Katedrála (2021).


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross