No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Maduar, Kmeťoband, Verona či Maxim Turbulenc roztancovali miestny amfiteáter

15. júla 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Včera večer (14. 7.) sa na amfiteátri v Rimavskej Sobote postupne predstavili tí najúspešnejší 90‘s interpreti domácej scény. O zábavu sa postarali DVJ Kukoo a jeho Videooldies mix, Verona a Maxim Turbulenc z Čiech a Salco a Kmeťoband zo Slovenska. Vyvrcholením večera bol koncert Maduaru so živou kapelou a špeciálnym hosťom Ivannou, víťazkou Hlasu Česko Slovenska.

"Mali sme niekoľko snov. Najskôr vystupovať na amfiteátri - to sa nám podarilo v roku 2019. Potom vystupovať na amfiteátri v domácej Rimavskej Sobote s kapelou. To sa nám podarilo v roku 2020. Potom sme sa na dva roky trošku zabrzdili. Potom sme mali sen pozvať našich kolegov z 90. rokov, s ktorými sme sa stretávali na česko-slovenských akciách. Tak vznikol tento projekt," povedali bratia Juraj a Ladislav Matyinkovci z Maduaru s tým, že sa im podarilo dať dokopy veľmi dobrú zostavu účinkujúcich. "Mali sme takýto sen a podaril sa," dodali.

Článok pokračuje pod reklamou


"Dali sme dokopy všetky kapely, ktoré sú ešte v týchto dňoch funkčné. S výnimkou Luneticu, oni mali akurát v tomto termíne dovolenky, inak by boli tiež tu," doplnili.

"Teší nás, že sme tu, nestáva sa každý deň, že sme súčasťou takejto veľkej párty. Uvidíme, aká bude účasť ľudí, dúfam, že hojná. Dúfam, že im s našimi pesničkami spravíme radosť," povedal Pavol Novotný zo zoskupenia Salco s tým, že na amfiteátri v Rimavskej Sobote vystupujú po prvýkrát.

Ako povedal Petr Fider zo skupiny Verona, za ich niekoľkoročné pôsobenie na hudobnej scéne účinkovali už na niekoľkých podobných akciách. "Sme radi za pozvanie. V Rimavskej Sobote sme po prvýkrát," dodal. "Určite zahráme najznámejšie piesne Nejsi sám, Stracená bloudím, Endless Day, Hey Boy," doplnila pred vystúpením speváčka Veronika Stýblová.

Ľudia sa mohli zabaviť aj na piesňach od Maxim Turbulenc. "Je úžasné, že Maduar túto akciu zorganizoval. Je to pre nás nostalgia, spomínam na 90. roky, keď sme spoločne vystupovali. Je to perfektné, pocitovo je to iné než akékoľvek iné vystúpenie," zhodnotili členovia Maxim Turbulenc. Skupina o dva roky oslávi 30. výročie založenia. "Boli sme tu už určite, ale nepamätáme si na to. Tu sú tak pohostinní ľudia, dobrá slivovica. Určite sme už v Rimavskej Sobote boli," dodali s úsmevom.

Článok pokračuje pod reklamou


Svojimi hitmi publikum potešil aj Kmeťoband. Ako povedal Igor Kmeťo st., veľmi ho teší, že si na neho chlapci z Maduaru spomenuli. "My sme čisto zábavná kapela, teší ma, že sme boli pozvaní. V Rimavskej Sobote som hral už viackrát, aj na plesoch. Tento kraj dobre poznám," vyjadril sa Igor Kmeťo st. s tým, že zahrajú novšie aj osvedčené hity.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross