No active "ca-sidebar-197687" sidebar

DOPLNENÉ-FOTO: Mikuláš prišiel aj do obcí, jeho návštevu spojili s kultúrnym programom

Tradičné návštevy Mikuláša so svojimi pomocníkmi počas začiatku Adventu potešili tých najmenších aj v okolitých obciach. Poväčšinou boli spojené s kultúrnym programom. Potešili tak aj ich rodičov či starých rodičov. Najbližšie pri Rimavskej Sobote navštívil Mikuláš obec Veľké Teriakovce, kde prišiel netradične na vyzdobenom aute. „Hlavne tým najmenším sa rozžiarili očká, keď zbadali biele, vianočnými svetielkami blikajúce obecné auto, ktoré priviezlo Mikuláša a jeho pomocníkov – čerta, anjela a osem sobov,“ priblížil pre Rimava.sk Marián Hano, predseda OZ Teriakovčan, ktoré v obci pravidelne organizuje podobné akcie.

Tento rok sa podľa jeho slov niesol v štýle „sobov“, ktoré doprevádzali mikuláša. Deti ich čakali vonku pri vianočnom stromčeku. Ešte pred odovzdaním darčekov si pozreli zábavný kúzelnícky program, o ktorý sa postarala „Sranda banda“.



„Bola to unikátna komediálna show pre celú rodinu. Zaujímavé kúzla si vyskúšali aj nebojácne detičky, niektorí zaspievali i zarecitovali. Najväčšou atrakciou bol bruchovravec Wolfy a jeho plyšoví kamaráti a to postavičky Korki, obluda zo suda a Turbo, najrýchlejšia opica,“ dodal Hano.

Na Orávke si pozreli novú hru ochotníkov z Hnúšte, Ťapákovci

Mikuláš prišiel aj k deťom na Orávku, malú dedinku na juhu okresu Rimavská Sobota. Okrem Mikuláša a čerta tento rok po prvýkrát prišiel aj anjel a malý čertík.
Príjemným spestrením bolo Divadlo Katalpa z Hnúšte s ich aktuálnou hrou Ťapákovci. V réžii Michala Stejskala sa na pódiu predstavili ochotníci, ktorí na Lojkovom Tisovci obsadili zlaté pásmo a postúpili na krajskú prehliadku Zochova divadelná Revúca. "Ďakujeme ochotníkom, ktorí prišli v hojnom počte a spestrili naše popoludnie s Mikulášom,“ povedal v nedeľu starosta obce Ján Lichanec, ktorý bol so záujmom ľudí aj priebehom spokojný. Ako poznamenal, každý rok sa im v obci darí robiť takéto posedenie. "Nakoľko sme malá dedina, robíme ho spoločne pre deti aj pre seniorov. Stále tu máme niekoľko malých detí. Ich počet sa za posledné roky veľmi nemení," uzavrel s tým, že niektoré deti vyrástli, iné pribudli, a preto by ho potešilo, keby ich bolo čoraz viac.

V Klenovci darčeky roznášal niekoľko dní

V najväčšej obci v okrese, v Klenovci, potešil Mikuláš nielen deti, ale aj členov ZO Slovenského zväzu zdravotne postihnutých. Navštívili ich žiaci Špeciálnej základnej školy v Klenovci v krásnych kostýmoch anjelov rôznymi koledami, vinšmi a spolu s Mikulášom im odovzdali malé darčeky. Podľa starostky obce Zlaty Kaštanovej, ľudí obdarovával aj na ďalšie dni, v Klube dôchodcov aj na obecnom úrade. Poobede sa na mikulášskom večierku stretli podľa starostky aj členovia ZO Jednoty dôchodcov v Klenovci a program im spestrili pesničky v podaní speváckej skupiny Klenovčanka a príchod Mikuláša s rozprávkovým škriatkom. „Mikuláš návštevu v našej obci ukončil rozsvietením stromčeka a výzdoby na námestí svojou čarovnou palicou,“ dodala Kaštanová.

Doplnené 10. decembra

Mikuláša na stretnutie s deťmi priviezli hasiči

V Hrachove na druhú adventnú nedeľu dorazil na stretnutie s deťmi Mikuláš netradične. Doviezli ho dobrovoľní hasiči na hasičskom aute. „Chceli sme sa ubezpečiť, že to stihne. A tak sme ho už po piatykrát osobne doviezli spolu s anjelikom, ktorý rozdával medovníčky a čertom. Ten mal pre zlé deti pripravené prúty," povedal predseda DHZ Hrachovo Tomáš Keder.
Podľa jeho slov na nich už netrpezlivo čakalo vyše 70 drobcov z obce. Pre smädné krky podávali už tradičný punč zadarmo. Pochutnať si mohli na chutných domácich medovníčkoch od Simonky Šustekovej.

FOTO-VIDEO: Hlavné námestie ožilo príchodom Mikuláša i novovyzdobeným vianočným stromčekom

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: Rimva.sk, OZ Teriakovčan, Zlata Kaštanová


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross